Shortcakes με φράουλες και κρέμα - iefimerida.gr

Shortcakes με φράουλες και κρέμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρά, ελαφριά shortcakes, γεμάτα φράουλες και σαντιγί, για ένα κομψό, δροσερό επιδόρπιο.

3 φλυτζάνια φράουλες, κομμένες σε φέτες

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

1-2/3 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού baking powder

1/4 κου. γλυκού μαγειρική σόδα

3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1 χτυπημένο αυγό

1/2 φλυτζάνι γιαούρτι

2 φλυτζάνια σαντιγί (χτυπήστε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή ένα φακελάκι έτοιμη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες)

Σ’ ένα μπολ, ανακατέψτε τις φράουλες με τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Σκεπάστε τις και βάλτε τις στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σ’ ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη 1 κουταλιά ζάχαρη, το baking powder και τη σόδα. Ρίξτε το βούτυρο και ζυμώστε με τα χέρια ή με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Ανακατέψτε το αβγό και το γιαούρτι. Προσθέστε το στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε να ενοποιηθούν. Βάλτε τη ζύμη σε ξεχωριστές 8 κουταλιές, σ’ ένα ταψάκι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 7-8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε τα απ’ το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στο μεταξύ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ή φτιάξτε την έτοιμη σαντιγί.

Για το σερβίρισμα, κόψτε τα shortcakes οριζόντια στη μέση και βάλτε το κάτω μέρος σε πιάτο. Βάλτε επάνω φράουλες και σαντιγί. Βάλτε τα καπάκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ