Ανέλαβαν τα καθήκοντα τους οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά - iefimerida.gr

Ανέλαβαν τα καθήκοντα τους οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα νέα τους καθήκοντα ανέλαβαν από σήμερα οι υπουργοί της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από το υπουργείο Εργασίας, με το νέο υπουργό Γιάννη Βρούτση να τονίζει πως η διασφάλιση της ισορροπίας στην αγορά εργασίας είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους.

Ανάμεσα στις προτεραιότητές του βρίσκεται και το άνοιγμα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς και η εναρμόνιση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο νέος υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου έδωσε και τους κύριους άξονες στους οποίους θα κινηθεί. «Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης, σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και την ΕΕ και η επίλυση των υπηρεσιακών προβλημάτων των αστυνομικών».

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, ο Κωστής Χατζηδάκης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο είπε «Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών». Με αυτή τη δήλωση ο διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η λέξη-«κλειδί» είναι η εμπιστοσύνη.

Στο υπουργείο Παιδείας, ο νέος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αφού έπλεξε το εγκώμιο της προκατόχου του, Φρόσως Κιάου, εξέφρασε την πρόθεσή του να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που σχεδίασαν και νομοθέτησαν οι προηγούμενες ηγεσίες στο υπουργείου.

Δέσμευσή για σκληρή δουλειά έδωσε και ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΚΑ από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, Γρηγόρη Τσάλτα.

«Σας ζητώ να είστε αυστηροί, αλλά δίκαιοι. Να μας κρίνετε για τις πράξεις μας. Να αγνοήσετε ό,τι μας αφήνει το κακό παρελθόν των συγκρούσεων» ανέφερε, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του, ο νέος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Διαβάστε περισσότερα εδώ

«Στόχος είναι να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και προϋπόθεση γι' αυτό είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού» τόνισε ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που επέστρεψε σε... γνώριμο μέρος.

Τις δύο προτεραιότητες που έχει θέσει για το υπουργείο Εσωτερικών περιέγραψε ο νέος υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον κ. Αντώνη Μανιτάκη. Αυτές οι προτεραιότητες θα είναι ο νόμος για την ιθαγένεια και η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ