Στυλιανίδης: Στόχος μας να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη Πολιτεία - iefimerida.gr

Στυλιανίδης: Στόχος μας να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη Πολιτεία

Στυλιανίδης: Στόχος μας να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη Πολιτεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανταλλαγή αμοιβαίων φιλοφρονήσεων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εσωτερικών. Από την πλευρά του απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους κ.κ. Στυλιανίδη και Αθανασίου και επαίνεσε επανειλημμένως το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου και τον γενικό γραμματέα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις τρεις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του. Αυτές, όπως είπε, θα είναι η διαμόρφωση μιας σύγχρονης Πολιτείας με εκσυγχρονισμένη δημόσια διοίκηση, η δημιουργία ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και διαμόρφωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας σύμφωνα με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο ώστε να παύσει η χώρα να είναι αποθήκη ψυχών.

Ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης εξέφρασε τη θλίψη του διότι «αποχωρεί από ένα υπουργείο στο οποίο είχε πολύ καλή συνεργασία» και δήλωσε ότι αποχωρεί με «ικανοποίηση, διότι επιτέλεσε τον σκοπό για τον οποίο, το είχε αναλάβει, που ήταν «η διεξαγωγή των εκλογών». Επίσης, σημείωσε ότι «με δυο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου διευθετήσαμε απρόβλεπτα και επείγοντα προβλήματα που αφορούσαν την απασχόληση». Όπως τόνισε η διευθέτηση των προβλημάτων κατέστη δυνατή χάρη στον «πολύ καλό γενικό γραμματέα και στο προσωπικό». Ο κ. Μανιτάκης επαίνεσε το «έργο των διευθύνσεων που διενήργησαν τις εκλογές» και τις διευθύνσεις του υπουργείου που «με τεκμηριωμένο τρόπο προετοίμασαν τις αναγκαίες αποφάσεις» για τα ζητήματα προσωπικού. Και κατέληξε απευθυνόμενος προς τον κ. Στυλιανίδη: «Πιστεύω ότι με το προσωπικό, την πείρα και τις ικανότητές σας θα αντεπεξέλθετε».

Ο κ. Στυλιανίδης επαίνεσε τον κ. Μανιτάκη και έκανε μνεία στο επιστημονικό του έργο, απότοκο του οποίου ήταν, όπως είπε, «τα σημαντικά αποτελέσματα που φέρατε παρά το σύντομο διάστημα». Σημείωσε ότι «με τον κ. Αθανασίου θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το έργο σας», τόνισε ότι το υπ. Εσωτερικών «αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής Περιφέρειας» και κατέληξε: «Ο τόπος χρειάζεται πολιτική και πολιτικούς που να υπηρετούν τον πολίτη».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Δ. Αθανασίου επαίνεσε και αυτός, από την πλευρά του, τον «δάσκαλο» Μανιτάκη και την επιτυχία με την οποία διεκπεραίωσε το δύσκολο έργο του. «Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό το έργο» σημείωσε ο κ. Αθανασίου, καθώς «χρέος όλων και ευθύνη είναι να εκσυγχρονίσουμε το κράτος».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ