Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεχνοκράτης των Βρυξελλών είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, αφού για πολλά χρόνια εργαζόταν από διάφορα πόστα στην Κομισιόν.

Ο κ . Κούρκουλας, αδελφός της διάσημης ηθοποιού και πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Κούρκουλα, γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1954.

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο διοικητικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και στο οικονομικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Από το 1978 έως το 1980 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη Deutsche Welle και στη συνέχεια για ένα περίπου χρόνο ως δικηγόρος.

Από το 1981 έως το 1985 συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην ΕΟΚ.

Από το 1985 έως το 1987 εργάστηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και από το 1987 έως το 1989 στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων.

Κατά την περίοδο 1989 - 1993 διετέλεσε μέλος του ιδιαίτερου γραφείου της Επιτρόπου Κοινωνικών υποθέσεων και Εκπαίδευσης, Βάσως Παπανδρέου, ως υπεύθυνος για τις Εξωτερικές Σχέσεις, την Αναπτυξιακή Πολιτική και τις σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης, από το 1994 έως το 1997 διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος «Πολιτικές σχέσεις με χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης» στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Πολιτικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από το Μάιο του 1997 έως το Σεπτέμβριο του 2001 διετέλεσε πρέσβης της Κομισιόν στο Λίβανο και στη Βηρυτό.

Στη συνέχεια και μέχρι τον Αύγουστο του 2006 ήταν πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία στη Σόφια και στη συνέχεια, μέχρι τον Ιούλιο του 2010 πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Τέλος, από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι και σήμερα εργαζόταν στην Κομισιόν, ως επικεφαλής της Διεύθυνσης «Πολιτική και Στρατηγική Διεύρυνσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ