Τα επτά κόλπα που έχει το Surface αλλά δεν έχει το iPad [εικόνες]

Στις αρχές της εβδομάδας η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του Surface, του tablet που έρχεται να εκθρονίσει το iPad. Υπάρχει σαφώς μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιριών, όμως η Microsoft έχει το προβάδισμα καθώς φρόντισε το Surface να «μάθει» απο τα «λάθη» του iPad και να εμφανιστεί δυναμικά στην αγορά και πλήρως εξοπλισμενο.

Μπορεί να μην έχει ακόμα γίνει γνωστή η ακριβής τιμή του Surface και η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην αγορά, όμως προς το παρόν με τα δεδομένα που έχουμε, μπορούμε να κάνουμε ένα crash test με το iPad.

Ας δούμε λοιπόν, ποιά είναι τα 7 πράγματα στα οποία το Surface φαίνεται να υπερτερεί έναντι του, μέχρι σήμερα δημοφιλούς iPad, κάνοντας το θρόνο του να τρίζει.

1.Πληκτρολόγιο-Κάλυμμα
Η πληκτρολόγηση σε tablet μπορεί να είναι δύσκολη έως αδύνατη για όσους έχουν συνηθίσει τα παραδοσιακά keyboards των υπολογιστών. Το Microsoft Surface, δίνει τη λύση με ένα ελαφρύ, λεπτό πληκτρολόγιο που «κουμπώνει» στη συσκευή, ενω μπορεί να διπλώσει και να γινει κάλυμμα!

2.Δυνατότητα επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη
Πριν πάρουν το surface tablet, οι δυνητικοί αγοραστές μπορούν να διαλέξουν ποια έκδοση ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους: Η Windows RT, μια πιο παραδοσιακή έκδοση που είναι «ελαφριά» και εκτελεί τα βασικά του καθήκοντα ή η Windows 8 Pro, ελαφρώς ακριβότερη, που μοιάζει πιο πολύ με φορητό υπολογιστή και μπορεί να λειτουργήσει με πιο βαρύ λογισμικό.

3.Oλοκληρωμένη βάση στήριξης
Κάθε Surface έρχεται με μία ενσωματωμένη βάση στήριξης που ανοίγει από το πίσω μέρος στηρίζοντας τη συσκευή σε γωνία, αφήνοντας το χρήστη να απολαμβάνει τις δυνατότητες του Surface άνετα σε μια επίπεδη επιφάνεια, ενω δεν αποτελεί πρόσθετο βάρος ή πάχος.

4.Ψηφιακό στυλό με ψηφιακό «μελάνι»
Η Microsoft σχεδίασε την Windows 8 Pro έκδοση του Suface tablet με υποδοχή για γραφίδα. Στην επίδειξη της εταιρείας για το πώς λειτουργεί το ψηφιακό μελάνι, έγινε προφανές το ότι το γράψιμο και η υπογράμμιση στην ταμπλέτα είναι εύκολη. Η γραφίδα είναι μόνο 0,7 χιλιοστά πάχος, και εξαιρετικά ακριβής, σε κάνει να νιώθεις σαν στυλό που γράφει πραγματικά πάνω στο Surface

5.Μicrosoft Office
Τόσο η RT όσο και η 8 Pro έκδοση του Surface θα τρέxει το Microsoft Office productivity suite, ενω η Windows RT έκδοση θα πάρει και μια πιο «βελτιωμένη» εφαρμογή, αντί του πλήρους προγράμματος. Εν τω μεταξύ, οι ιδιοκτήτες των iPad, πρέπει να αντιμετωπισουν την κερδοσκοπία του iOS Office app...

6.Θύρες USB
Πολύς κόσμος δεν ήταν ευτυχής όταν το iPad εμφανίστηκε χωρίς θύρες USB το 2010. Η Microsoft φαίνεται πως το πήρε πατριωτικά. Το πάχος του Surface προσφέρει μόλις αρκετό χώρο για ένα παραδοσιακό USB. Τόσο τα RT, όσο και τα Windows 8 Pro όμως διαθέτουν απο δύο θύρες USB!

7.Σωστή οπτική γωνία
Ακριβώς όπως το iPad, το Surface tablet, περιλαμβάνει δύο ενσωματωμένες κάμερες για video chatting. Ωστόσο, το ενσωματωμένο σταντ της επιφάνειας, που προαναφέραμε, κρατάει τη συσκευή στις 22 μοίρες και ο χρήστης έχει την κάμερα ακριβώς στο πρόσωπό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ