Το Surface είναι η απάντηση της Μicrosoft στο iPad της Apple [βίντεο] - iefimerida.gr

Το Surface είναι η απάντηση της Μicrosoft στο iPad της Apple [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Surface, το πρώτο tablet που επινόησε, σχεδίασε, κατασκεύασε και θα διαθέσει εμπορικά η Microsoft.

To Surface, σχεδιαστικά είναι πιο ελαφρύ και πιο λεπτό από το iPad, διαθέτει αποσπώμενο προστατευτικό κάλυμμα για την οθόνη το οποίο ενσωματώνει πληκτρολόγιο και trackpad για τη συσκευή, που το μετατρέπει αυτόματα σε laptop!

Η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με το λειτουργικό σύστημα των PC, επιδεικνύει μια διαφορετική, μάλλον πολυτελή, πρόταση που δεν απαιτεί από τον χρήστη να επιλέξει μεταξύ tablet και notebook, δηλαδή ψυχαγωγίας και παραγωγικότητας.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις ανάλογα με τη χωρητικότητα του (64 ή 128 Gigabytes).

Η Microsoft, προτάσσει τις εξελίξεις στην βιομηχανική σχεδίαση που αξιοποιούνται στο Surface και τονίζει τέσσερα χαρακτηριστικά του δικού της tablet.

Το πρώτο αφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο του software, το δεύτερο στην επιλογή υλικού και της διαδικασίας επεξεργασίας του για την κατασκευή της ταμπλέτας, με μια μέθοδο γνωστή ως VaporMg. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για την κατασκευή πολυτελών συσκευών με ανθεκτικό πλαίσιο (από μαγνήσιο), και μέρη με πάχος μικρότερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας (0,65 χιλιοστά).

Το τρίτο στοιχείο είναι το ονομαζόμενο Kickstand, ένα ενσωματωμένο στήριγμα που ανοίγει όταν απαιτείται για την προβολή ταινιών ή την χρήση της εμπρόσθιας κάμερας ή της κάμερας μπροστά και το οποίο όταν δεν χρησιμοποιείται είναι αδιόρατο.

Το Surface έχει επίσης το Touch Cover, με το οποίο η Microsoft θεωρεί ότι κάνει ένα βήμα μπροστά σε ότι αφορά στην επικοινωνία χρήστη-μηχανής. Το Touch Cover με πάχος μόλις 3 χιλιοστά, φέρει αισθητήρες αφής που επιτρέπουν την χρήση του προστατευτικού καλύμματος ως πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα πολύ ταχύτερη πληκτρολόγηση σε σχέση με το εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη αφής.

Το Touch Cover θα κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα και θα φέρει μαγνητικό σύνδεσμο για να εφαρμόζει επάνω στην οθόνη του Surface.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ