Τρία ονόματα προτείνει για την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Τρία ονόματα προτείνει για την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Τρία ονόματα προτείνει για την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή και μη πολιτική θα είναι η στήριξη της ΔΗΜΑΡ στη νέα κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Μόνο τρία ονόματα προσανατολίζεται να προτείνει ο Φώτης Κουβέλης για υπουργικούς θώκους και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμείνει στα πρόσωπα που βρίσκονται ήδη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ως δική της πρόταση.

Ετσι, οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ περιορίζονται σε τρία πρόσωπα :

  • στον Αντώνη Ρουπακιώτη, ως σήμερα υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και πιθανότερος για υπουργός Δικαιοσύνης στο νέο τρικομματικό σχήμα. Ο κ. Ρουπακιώτης δεν δέχτηκε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας διότι η ΔΗΜΑΡ φοβάται ότι θα υποστεί πολιτικό κόστος αν η νέα κυβέρνηση αναγκαστεί να λάβει αντεργατικά και αντιδημοφιλή μέτρα.
  • Στον Αντώνη Μανιτάκη, νυν υπηρεσιακό υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος προαλείφεται να παραμείνει στη θέση του, αφού οι επιδόσεις του στη διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου κρίθηκαν εξαιρετικές
  • στον Γρηγόρη Τσάλτα, νυν υπηρεσιακό υπουργό Περιβάλλοντος, ο οποίος θα παραμείνει πιθανότατα στην κυβέρνηση αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποιό πόστο.

Θετικός ήταν όμως ο Φώτης Κουβέλης και στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να οριστεί υπoυργός Οικονομικών ο Βασίλης Ράπανος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και τεχνοκράτης εγνωσμένου κύρους.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι η συμμετοχή της στην κυβέρνηση θα είναι ουσιαστική και θα στηρίζεται στην αμοιβαία προσπάθεια να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι που επλήγησαν από το κύμα λιτότητας. Η ΔΗΜΑΡ φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο της «αντιμνημονιακής συνιστώσας» της νέας κυβέρνησης, να είναι η «αριστερή συνείδηση» μιας συντηρητικής κυβέρνησης που απαρτίζεται από δυο κόμματα που υπέγραψαν και εφάρμοσαν το Μνημόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ