Με πολιτικά στελέχη στη συγκυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ αν κάνει το ίδιο η.... ΔΗΜΑΡ

Ανοιχτό αφήνει τώρα το ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών του στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Υπο την προϋπόθεση οτι στην περίπτωση που θα μετάσχει στο νεο κυβερνητικό σχήμα η ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης θα στείλει στην συγκυβερνηση πολιτικά στελέχη του κόμματος του.

Η σχετική συζήτηση έγινε χθες το βράδυ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκρατους κατα την διάρκεια μιας ακόμη σύσκεψης της επταμελους Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος Βενιζέλος ενημέρωσε τα στελέχη για τις επαφές του με τους κυρίους Σαμαρά και Κουβελη και κάποια στιγμή η συζήτηση έφθασε στα πρόσωπα.

Είναι γεγονός οτι ορισμένα στελέχη συμφώνησαν οτι εαν κι εφόσον η Δημοκρατική Αριστερά πάρει μέρος στην συγκυβερνηση με πολιτικά πρόσωπα και οχι τεχνοκράτες, τότε και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επανεξετάσει την στάση του αλλα και την γραμμή Βενιζέλου οτι «δεν θα καταλάβουν εμβληματικα στελέχη υπουργικους θώκους». Παντως, ο κ. Βενιζέλος δεν εχει διαφοροποιηθεί ως προς αυτό κι εξακολουθεί να πιστεύει οτι το ΠΑΣΟΚ δεν εχει κανέναν λόγο να ρίξει το βαρύ πυροβολικό του σε μια τρικομματικη κυβέρνηση. Απόφαση δεν ελήφθη και το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου οταν θα προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Θέμα συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα με πολιτικά στελέχη δεν τίθεται εαν η ΔΗΜΑΡ επιλέξει τελικώς μια πιο "λάιτ" εκπροσώπηση της. Παρ' ολα αυτά οι Ανδρεας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πιστεύουν οτι σε οποιοδήποτε σχήμα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχει με κορυφαία στελέχη του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ