Οι τρεις τάσεις στην ΔΗΜΑΡ για την συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας - iefimerida.gr

Οι τρεις τάσεις στην ΔΗΜΑΡ για την συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας

Οι τρεις τάσεις στην ΔΗΜΑΡ για την συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην αποδοχή της εισήγησης του προέδρου, Φώτη Κουβέλη, για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ωστόσο όπως φαίνεται στο κόμμα επικρατούν τρεις διαφορετικές τάσεις όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως επικρατούν τρεις διαφορετικές τάσεις ως προς την στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στην προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλειοψηφούσα τάση την οποία εκφράζει και ο Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζει πως το κόμμα πρέπει να συμμετάσχει με όρους «σε συναινετική κυβέρνηση που θα αποτελείται από φερέγγυα πρόσωπα».

Μία άλλη άποψη όμως εντός του κόμματος είναι αυτή που λέει πως η Δημοκρατικής Αριστερά δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει σε μία μνημονιακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην υποστεί φθορά στα ποσοστά της. Τέλος, η τρίτη τάση είναι η «ενεργή συμμετοχή στην κυβέρνηση πάση θυσία».

Τελικά η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή σε τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό όρο πως «πρέπει να εξασφαλίζει προγραμματική συμφωνία και να απαρτίζεται από φερέγγυα πρόσωπα».

Νωρίτερα και αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά πως επανέλαβε τις επτά θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την συμμετοχή σε μία κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα, στην βάση προγραμματικών δεσμεύσεων που θα δώσουν διέξοδο στο αδιέξοδο που είναι αυτήν την στιγμή η χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ