Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συναυλία των Lynyrd Skynyrd, μία ενδιαφέρουσα διασκευή του Σεξπηρικού πρίγκιπα Άμλετ, ένα φεστιβάλ κινούμενης εικόνας, παραμύθια απο την Σ. Βούλγαρη και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Ο 'Αμλετ Αυτοκτόνησε», βασισμένο στο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Έξι διαφορετικοί 'Αμλετ «επί σκηνής». Έξι άτομα σε κρίση-προσωπική, κοινωνική, οικονομική, εθνική. Ο άνθρωπος της εποχής μας, ο Έλληνας του σήμερα. Μια συνειδητή «αυθαιρεσία» στη δραματουργική σύνθεση, όσον αφορά τη χρονική σειρά των λόγων και το συσχετισμό τους, μια αυστηρή κινητική φόρμα, μία συγκεκριμένη συνέπεια στην άχρονη ενδυματολογική επιλογή και σε μουσικές προτάσεις συνετέλεσε στην δημιουργία αυτού του έργου όπου το στοιχείο της «κατασκευής» κυριαρχεί.
Θέατρο Επί Κολωνώ, Λένορμαν 94 & Ναυπλίου 12, Κολωνός , Τηλ.: 210 5138067

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • Zootrope: Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες στο Camp!

To Zootrope είναι μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία του CAMP! διάρκειας 7 ημερών. Σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες θα βρεθούν στο CAMP!, από σήμερα Δευτέρα 18 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό παρανομαστή την κινούμενη εικόνα στα πλαίσια της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στον πρώτο και τον τρίτο όροφο του CAMP! και των παράλληλων δράσεων που θα τρέχουν στα υπόλοιπα σημεία του κτιρίου. Το Zootrope θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να δει πως μία ιδέα υλοποιείται με σύγχρονα μέσα έχοντας ως βασικό άξονα το βίντεο, το animation, τις εγκαταστάσεις και το character design. Στόχος της διοργάνωσης να διερευνήσει τα διάφορα στάδια παραγωγής της κινούμενης εικόνας και οπτικοποίησης ενός concept και να αποτυπώσει την ανάγκη για δημιουργική αυτοέκφραση σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Zootrope θα γίνει η επανεξέταση των στερεοτύπων, σχετικά με το πως γεννιέται μία ιδέα και ποια είναι η θέση της μέσα στην σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα. Και τελικά, ίσως ο καθένας δώσει την απάντηση που θα τον ικανοποιήσει, για το τι είναι η "ιδέα"!
CAMP, Contemporary Art Meeting Point, Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, Αθήνα.
Πληροφορίες: 210 3247679 http://campoint.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

  • Της αρκούδας ο γιος και το ποντικίσιο παλτουδάκι

Ξωτικές γελαδάρισσες, νεραϊδένιες πέστροφες, χρυσοπερίστερα που γίνονται άνθρωποι, άλογα που μιλούν και ποντίκια που παντρολογιούνται πρωταγωνιστούν στις ιστορίες απ' όλο τον κόσμο που αφηγείται η γνωστή παραμθού Σ. Βούλγαρη, στην αυλή κάτω από το μεγάλο δέντρο.
Ακαδήμεια Μαραθωνομάχων 8, Τηλ.: 2105125600. Δευτ. 18/6
Διάρκεια: μία ώρα.
Εισιτ. Euro 7.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Lynyrd Skynyrd

Η μπάντα-θρύλος του Southern rock με τα all time classics που σημάδεψαν τη μουσική παράδοση του αμερικάνικου Νότου. Μοναδική ευκαιρία για να ακούσουμε live τα «Sweet home Alabama», «Free Bird», «Simple Man» κ.ά.
Γήπεδο Baseball, Εγκαταστάσεις Ολυμπιακών Ακινήτων, Ελληνικό

  • Piano Plus Festival

Συναυλία με την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου-Ταύρου «Pizzicati» και το φωνητικό σύνολο «Vocal Inventions».
Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο , Αγίας Σοφίας 1 & Ολυμπιονικών.
Είσοδος ελεύθερη

  • Shoot The Carnival, ALtribe

Οι πρώτοι με κλασικό, σκληρό rock και progressive και οι δεύτεροι με rock, funk και γνωστές διασκευές.
Ghost House, Λεπενιώτου 26, ΨυρρήΤηλ.: 210323643
Είσειτήριο: Euro 5 (ημερήσιο εισιτήριο)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ