Πύρινη κόλαση στην Ανατολική Αττική – 20.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Από ανθρώπινη αμέλεια ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά που από χθες το μεσημέρι καίει από άκρη σε άκρη την Κερατέα, αναγκάζοντας τους κάτοικους σε Λεγρενά και Παλαιά Φώκαια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα ότι βρίσκει μπροστά της κατευθύνεται προς το Λαύριο, ενώ έχει ήδη καταστρέψει σπίτια και αυτοκίνητα. Από την πρώτη στιγμή οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ήδη 5 έχουν τραυματιστεί, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 60 οχήματα με 180 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 υδροφόρες του Δήμου, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις που σημειώνονται την τελευταία ώρα σε όλα τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στον Δήμο Λαυρεωτικής στην Ανατολική Αττική είναι συνεχείς.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος, ενώ και οι δυνάμεις στο έδαφος ενισχύονται.

Από χθες χωρίς ρεύμα έμειναν τη νύχτα Φωκαία, Λεγρενά και Θυμάρι, ενώ από τη φωτιά έχουν προκληθεί ζημίες σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ κλειστή παραμένει η Αθηνών-Σουνίου, στο 53ο χλμ και στα δυο ρεύματα στο ύψος της Αναβύσσου.

Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια για τη φωτιά στην Κερατέα, οι οποίοι εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Πρόκειται για δυο 57χρονους, έναν 46χρονο και έναν 37χρονο , οι οποίοι εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα κοπή με τροχό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου δήλωσε λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα «θρηνούμε μια μεγάλη καταστροφή στην Αττική, η οποία οφείλεται στην επιπολαιότητα και την αμέλεια τεσσάρων συμπολιτών μας».

Την ίδια ώρα στην υπόλοιπη Ελλάδα, μαίνονται πυρκαγιές σε Λακωνία, Πύλο και Κύθνο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ