Oλονύκτια μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Αττικής - iefimerida.gr

Oλονύκτια μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Αττικής

Νέες πυρκαγιές σε Παλλήνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη είναι τέσσερις πυρκαγιές στην Αττική και συγκεκριμένα στην Κερατέα και την Παλαιά Φωκαία, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, στην Παλλήνη και στον Κάλαμο. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, επίσης, στη Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας και στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα και την Παλαιά Φώκαια, όπου εκκενώθηκε προληπτικά το γηροκομείο, ενώ έκλεισε και η λεωφόρος Αναβύσσου - Σουνίου.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο ένας υπέστη εγκαύματα, ενώ ο άλλος έπεσε κατά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Σε Παλλήνη, Κάλαμο και Μαραθώνα τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση και σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Κεφαλόβρυσο, στην Πάτρα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 32 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη τη χώρα, δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης, και τις πτήσεις των αεροσκαφών που συμμετέχουν στις προσπάθειες.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρης Τσάλτας μετέβησαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κυρίους Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.

Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε και το μέλος Πολιτικής Γραμματείας Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής Εθνικής 'Αμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ, Κώστας Ήσυχος, όπως και Θανάσης Παφίλης εκ μέρους του ΚΚΕ. Με τον κ. Οικονόμου επικοινώνησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ