Βενιζέλος: Οι Έλληνες να δώσουν εντολή για κυβέρνηση συνευθύνης - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Οι Έλληνες να δώσουν εντολή για κυβέρνηση συνευθύνης

Σκληρή επίθεση Βενιζέλου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,ο οποίος μεταξύ άλλων απέδωσε χαρακτηρισμούς όπως «θρασύς», «απαράδεκτος», «προσβλητικός», που «ταπεινώνει τη χώρα», για όσους συνδέουν την διαπραγματευτική ικανότητα του ΠΑΣΟΚ με το σκάνδαλο της Siemens.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο Μενίδι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε πως ο τόπος κυβερνιέται με υπογραφές και δεσμεύσεις, ενώ τόνισε πως «μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης. Έχει ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας» και ότι «ο άξονας του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρός: είναι το συμφέρον των Ελλήνων, το συμφέρον της πατρίδας».

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη ΝΔ για την στάση που κράτησε ως «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση» στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δριμεία επίθεση άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ που πολιτεύεται με «σοφίσματα» αλλά και προσωπικά στον Αλ.Τσίπρα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αλλιώς θα πάμε σε πολιτικό αδιέξοδο είπε ο κ. Βενιζέλος και ζήτησε την ψήφο του λαού. Μην αφήσετε τη χώρα να γίνει η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί στις Βρυξέλλες για να αποκτήσει ούριο άνεμο η Ευρώπη, είπε ακόμη σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος στην ανάγκη να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι είναι το μόνο κόμμα που προτάσσει το εθνικό συμφέρον και ότι αν το ΠΑΣΟΚ είναι αποδυναμωμένο η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο. Δεν πρέπει, τόνισε, η οικονομική και κοινωνική κρίση να γίνει και πολιτική κρίση.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που προτίθεται να αναλάβει για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Πρέπει, τόνισε, να γυρίσουμε στις ρίζες του Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί η παράταξή μας δεν συμβιβάζεται με μικρά ποσοστά και με ρόλους που δεν είναι κεντρικοί. Δεν είναι, πρόσθεσε, συμπληρωματική δύναμη και ουραγός των εξελίξεων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ