Αυστριακός Αντικαγκελάριος: Η ΕΕ δεν θα διαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου - iefimerida.gr

Αυστριακός Αντικαγκελάριος: Η ΕΕ δεν θα διαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου

Αυστριακός Αντικαγκελάριος: Η ΕΕ δεν θα διαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση των όρων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρώπη, προειδοποιεί τη μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ», ο κ. Σπίντελεγκερ προειδοποιεί ότι δεν θα υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση των όρων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρώπη, η οποία, όπως διευκρινίζει, όμως, είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει τη βοήθεια για τη χώρα κάτω από τους συμφωνηθέντες όρους.

Απαντώντας στο ερώτημα, για το τι θα συμβεί αν οι Ελληνες δεν θέλουν πλέον οι ίδιοι το ευρώ, ο κ. Σπίντελεγκερ σημειώνει πως θα υπάρξει μια νέα κατάσταση, την οποία δεν μπορεί να προβλέψει, ωστόσο θα πρέπει να αναμένονται κατ΄ αρχήν με ηρεμία οι εκλογές και τα αποτελέσματα.

Ο ίδιος, πάντως, όπως διευκρινίζει, συνειδητά, δεν επιθυμεί να κάνει πριν τις εκλογές, εικασίες για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οπως επισημαίνει, οι Ελληνες πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Μερικά κόμματα στην Ελλάδα, σημειώνει, αφήνουν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ευρώπη θα διαπραγματευθεί εκ νέου τους όρους, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν θεωρεί ρεαλιστικό, και από κοινοτικής πλευράς δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να το επιβάλει.

Σε οτι αφορά στο ευρώ, ο ίδιος θεωρεί πως θα υπάρχει και μετά από ένα χρόνο και πως θα μπορέσουν να εξαλειφθούν τα «κατασκευαστικά» λάθη, που, δυστυχώς, εγκαταστάθηκαν κατά την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος.

Επίσης, πιστεύει πως θα μπορέσει να υπάρξει μια σαφής κοινή πολιτική, καθώς δεν αρκεί να υπάρχει ένα κοινό νόμισμα, αλλά θα πρέπει να οικοδομηθεί μια κοινή Οικονομική και Δημοσιονομική Πολιτική. Αυτή είναι τώρα η πρόκληση, σημειώνει.

Σε σχέση με το αν οι δράσεις διάσωσης επενεργούν μέσα σε τρεις μήνες - όπως έχει δηλώσει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ - και αν αυτό ισχύει για την Ελλάδα, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, παρατηρεί πως, κατά την άποψή του, οι αγορές έχουν ήδη αντιδράσει στην περίπτωση της Ελλάδας και δεν απειλείται κάποια έκπληξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ