Ολάντ και Μόντι συζήτησαν για ανάπτυξη, με το βλέμμα στις ελληνικές εκλογές - iefimerida.gr

Ολάντ και Μόντι συζήτησαν για ανάπτυξη, με το βλέμμα στις ελληνικές εκλογές

Ολάντ και Μόντι συζήτησαν για ανάπτυξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στην συνάντηση που είχαν ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Παρίσι και μίλησαν για την κρίση στην Ευρωζώνη με το μάτι στραμμένο στις ελληνικές εκλογές. Ο Φρανσουά Ολάντ είπε χαρακτηριστικά πως «πλησιάζουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Συμμερίζομαι απόλυτα τα όσα είπε ο Μάριο Μόντι. Είναι οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν. Τους σεβόμαστε. Κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν σε όσα τους ζητήθηκαν. Η κατάσταση, όμως ήταν τραγική».

Στην συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως ο ελληνικός λαός «πρέπει να δείξει εκ νέου προσήλωση στο ευρώ και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Η Ευρώπη από τη μεριά της είναι ανάγκη να κάνει ό,τι χρειάζεται».

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν για άλλη μία φορά την ανάγκη για περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, και τόνισαν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Η ΕΕ, εξήγησε ο Φρανσουά Ολάντ, «πρέπει να στηρίξει την ανάπτυξη. Υποστηρίζω ότι πρέπει να προσφέρουμε κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ στην Ελλάδα», ενώ δεν παρέλειψε να παραδώσει στον Μάριο Μόντι και έγγραφο εξηγώντας τις προτάσεις του προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Όσον αφορά την Ισπανία, επέμεινε στην «εφαρμογή όσων αποφασίσθηκαν», καθώς έτσι «θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την συνεργασία με την καγκελάριο Μέρκελ», ενώ θα ενισχυθούν «τα μέτρα για την ανάπτυξη, ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου».

«Η καγκελάριος αναζητά συνεχώς πιο αποτελεσματικές λύσεις για την Ευρώπη», επισήμανε από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ