Τσίπρας: Ακόμη και αυτοδυναμία να πάρουμε θα επιδιώξουμε συνεργασίες - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ακόμη και αυτοδυναμία να πάρουμε θα επιδιώξουμε συνεργασίες

Τσίπρας: Ακόμη και αυτοδυναμία να πάρουμε θα επιδιώξουμε συνεργασίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και αν η κάλπη την Κυριακή δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι θα επιδιώξει συνεργασίες.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο κ. Τσίπρας, είπε χαρακτηριστικά πως ο λαός επιθυμεί «καθαρές λύσεις, γιατί έχουμε καθυστερήσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει τον εαυτό του απέξω, γιατί είναι μέρος της κρίσης και όχι της λύσης. Δεν μπορείς να χτίσεις κάτι νέο με παλιά υλικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ευρύτερες δυνάμεις στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Ακόμα και αυτοδυναμία να πάρουμε, θα επιδιώξουμε συνεργασίες. Η πόλωση θα αναδείξει και τους δύο πόλους πιο ισχυρούς από το αποτέλεσμα της 6ης Μάη».

Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «συμφέρον του τόπου, είναι στις 18 Ιουνίου να έχει κυβέρνηση και η επιλογή του λαού μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ισχυρή διαπραγμάτευση».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας είπε πως θα απευθυνθεί για συνεργασία «σε όσους νοιώθουμε πιο κοντά μας και στο ΚΚΕ, γιατί πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα αλλάξουν άποψη, γιατί συντελούνται κοσμοϊστορικές αλλαγές».

Μάλιστα, αναφερόμενος ειδικά στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ.Κουβέλη, είπε πως «πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του, αν είναι με τη συνέχεια του Μνημονίου, ή με κυβέρνηση της Αριστεράς».

Σε ότι αφορά στο θέμα της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ, τόνισε πως «δεν τέθηκε θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη, εμείς λέμε μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά όχι με ισοπέδωση του λαού, αλλά το λαό όρθιο, με προσπάθεια να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο. Αυτό που επιδιώκουν οι αντίπαλοί μας, είναι να μην έχουν αντιπολίτευση, αν κερδίσουν τις εκλογές και να εφαρμόσουν τη συνέχεια των Μνημονίων».

«Όσο μεγαλύτερη δύναμη έχουμε στην κάλπη και τη Βουλή, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και στην προσπάθεια να σταθεροποιήσουμε την οικονομία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ