Μαθήτρια έχασε τις εξετάσεις λόγω του συνδρόμου της Ωραίας Κοιμωμένης! [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαθήτρια έχασε τις εξετάσεις λόγω του συνδρόμου της Ωραίας Κοιμωμένης! [εικόνες]

Μαθήτρια έχασε τις εξετάσεις λόγω του συνδρόμου της Ωραίας Κοιμωμένης! [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 15χρονη ήθελε να πάει στο σχολείο αλλά ήταν πέρα από τις δυνάμεις της. Όταν πέφτει σε κρίση δεν ξυπνάει με τίποτα. Είναι μάλιστα η 9η φορά που δεν θα δώσει εξετάσεις λόγω ενός σπάνιου συνδρόμου που έχει καταγραφεί σε μόλις 1000 ανθρώπους στον πλανήτη.

«Μπορεί να σηκωθεί να πάει στην τουαλέτα ή να ανοίξει το ψυγείο και να πιει νερό αλλά δεν είναι ξύπνια. Είναι σε κατάσταση λήθαργου», λέει η μητέρα της 15χρονης Στέισι Κόμερφορντ που για μία ακόμη φορά έπεσε για ύπνο. Εντελώς ξαφνικά.

Μαθήτρια έχασε τις εξετάσεις λόγω του συνδρόμου της Ωραίας Κοιμωμένης! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Στέισι πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Kleine-Levin, μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες περιόδους υπερβολικής ποσότητας ύπνου και αλλαγή συμπεριφοράς. Κατά την έναρξη ενός επεισοδίου ο ασθενής παρουσιάζει έντονη υπνηλία και μπορεί να κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύχτας (υπερυπνία), ενώ όταν ξυπνά, όλη συμπεριφορά του ασθενούς αλλάζει, και μοιάζει με παιδιάστικη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα παρουσιάζουν ψυχαναγκαστική υπερφαγία. Το περίεργο ίσως από όλα είναι ότι ενώ στους άντρες έχει παρατηρηθεί πως προκαλεί υπερσεξουαλικότητα, στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

«Δεν υπάρχει ποτέ προειδοποίηση. Μια μέρα την βρήκα να κοιμάται στην πόρτα της κουζίνας. Μια φορά έχασε ακόμα και το πάρτι γενεθλίων της ενώ μπορεί να βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση λήθαργου για δύο συνεχόμενους μήνες», δηλώνει η 53χρονη Μπέρνι Ρίτσαρντς για το σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης», τα αίτια του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Μαθήτρια έχασε τις εξετάσεις λόγω του συνδρόμου της Ωραίας Κοιμωμένης! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Όταν ξυπνήσει, νομίζει ότι είναι η επόμενη μέρα από εκείνη που την είχε πιάσει η κρίση. Δεν θυμάται τίποτα», προσθέτει η μητέρα της Στέισι που έχει πέντε ακόμα παιδάκια τα οποία «είναι σαν να ζουν με τον Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Κάποιες φορές συμπεριφέρεται σαν να είναι πέντε ετών. Ακόμη κι όταν μιλάει, νομίζεις ότι ακούς ένα παιδάκι. Είναι σαν να έχω δύο διαφορετικά παιδιά στο σπίτι. Ακόμη και οι γιατροί στην αρχή μου έλεγαν ότι η κόρη μου είναι απλά καταθλιπτική και περνάει δύσκολη εφηβεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ