Άνοδο στο πρώτο πεδίο, πτώση στα υπόλοιπα «δείχνουν» οι Πανελλαδικές - iefimerida.gr

Άνοδο στο πρώτο πεδίο, πτώση στα υπόλοιπα «δείχνουν» οι Πανελλαδικές

Άνοδο στο πρώτο πεδίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άνοδο στο πρώτο επιστημονικό πεδίο και πτώση στην πλειονότητα των υπολοίπων επιστημονικών πεδίων προβλέπει ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ) στις πρώτες εκτιμήσεις του σχετικά με τα αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα ανά επιστημονικό πεδίο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας και γραμματέας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής κ. Γ. Βαφειαδάκης, προβλέπτεται:

  • Στην Θεωρητική Κατεύθυνση οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ανοδικά στο 1ο πεδίο καθώς τα θέματα ήταν πιο εύκολα στα περισσότερα μαθήματα. Με τη ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα να περιορίζεται, οι αριστούχοι αναμένεται να κατευθυνθούν σε άλλες υψηλόβαθμες σχολές όπως Νομική, Ψυχολογία και Φιλοσοφική.
  • Στην Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση στο 2ο και στο 4ο πεδίο αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων, αφου τα Μαθηματικά και η Φυσική κατεύθυνσης και εκεί οι βαθμολογίες είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές.
  • Στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες) η πτώση αναμένεται να κυμανθεί από 300 ως 500 μόρια ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 1500 - 2000 μόρια στις μεσαίες και χαμηλές σχολές ιδιαίτερα στα τμήματα της περιφέρειας.
  • Στο 3ο πεδίο και στις υψηλόβαθμες σχολές (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική) η πτώση αναμένεται να είναι ηπιότερη.
  • Στο 5ο πεδίο δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές.

Όπως αναφέρεται ακόμη στις εκτιμήσεις του Συλλόγου «οι στρατιωτικές σχολές του 4ου πεδίου, και οι αστυνομικές του 5ου αναμένεται και φέτος να μαγνητίσουν λόγω της ανεργίας και της ανασφάλειας των νέων, πολλούς αριστούχους με αποτέλεσμα οι βάσεις σ' αυτές τις Σχολές να διαμορφωθούν αυτόνομα σε σχέση με τις υπόλοιπες Σχολές του 4ου και 5ου πεδίου. Τις βάσεις εδώ επηρεάζει σημαντικά ο αριθμός των εισακτέων που δεν είναι γνωστός ακόμη (σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι 10%-30% ΛΙΓΌΤΕΡΟΙ από πέρυσι)».

Τέλος φέτος ο αριθμός των υποψηφίων ήταν μικρότερος κατά 5000, ενώ οι θέσεις εισακτέων είναι λίγο περισσότερες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ