Τσίπρας σε Τράγκα: «Η κυρία Μέρκελ θα υποστεί ιστορική ήττα» [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσίπρας σε Τράγκα: «Η κυρία Μέρκελ θα υποστεί ιστορική ήττα» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέβαιος ότι ο φόβος του ντόμινο της κρίσης στην Ευρώπη θα υποχρεώσει την Άνγκελα Μέρκελ και τους εταίρους μας να δεχθούν την ακύρωση του Μνημονίου εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας που δηλώνει ότι η γερμανίδα καγκελάριος θα υποστεί ιστορική ήττα.

Σε συνέντευξη στον Γιώργο Τράγκα, για το περιοδικό Crash Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι οι διαφορές με την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου είναι «πάρα πολύ μεγάλες», καθώς όπως τονίζει ο Παπανδρέου είχε «όλο το χρόνο και τις δυνατότητες μιας ομαλής προσαρμογής» που σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην ομαλή ενσωμάτωση στο σύστημα.

Το ΠΑΣΟΚ το '81 παρέλαβε άδεια ταμεία, αλλά όχι μια χρεοκοπημένη κοινωνία και οικονομία, λέει ο Αλέξης Τσίπρας και εξηγεί ότι ο ίδιος, αν εκλεγεί πρωθυπουργός στις 17 Ιουνίου, δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέξει την σταδιακή ενσωμάτωση γιατί τότε θα συνεχιζόταν «η πορεία στον αργό και βασανιστικό θάνατο»

«Έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι και ή η ευρωπαϊκή ηγεσία θα αφήσει τα πείσματα και θα συνειδητοποιήσει ότι έχει ακολουθήσει λάθος στρατηγική και θα κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχοντας ως δεδομένο ότι μια Αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή τη συνταγή που μας βυθίζει στο χάος και άρα θα σπάσουν αυγά, άρα θα αναγκαστεί η κυρία Μέρκελ να υποστεί μια μεγάλη ήττα, ιστορική ήττα. Το πως θα το εμφανίσει είναι δικό της πρόβλημα. Μπορει να το εμφανίσει ως συμβιβασμό, ας κάνει ότι θέλει.»

Και στην ερώτηση του Γιώργου Τράγκα για το αν είναι ο φόβος του ντόμινο που θα κάνει τους εταίρους να υποχωρήσουν, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά:

«Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο χαρτί που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Τσίπρας: Δεν έχω εμπειρία αλλά αυτοί που είχαν μας οδήγησαν στην καταστροφή

Στην ερώτηση του Γιώργου Τράγκα για την απειρία και την «έλλειψη κυβερνησιμότητας» που του προσάπτουν, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Εντάξει, δεν έχω την εμπειρία που είχαν όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Είχαν μεγάλη εμπειρία όλοι αυτοί, αλλά μας οδήγησαν στην καταστροφή»

«Δεν θα είμαι οσφυοκάμπτης»

Σχολιάζοντας το θόρυβο για το «Ολαντρέου» που απηύθυνε στον νέο γάλλο πρόεδρο, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η έκφραση αυτή είναι συνηθισμένη στη Γαλλία και τη χρησιμοποίησε για να τονίσει ότι δεν θα ήθελε ο Ολάντ να μην τηρήσει τις υποσχέσεις του. Στην Ελλάδα όμως, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «τα παπαγαλάκια που δεν είχαν πρόβλημα με όσα λέει ο Σόιμπλε και η Μέρκελ» έκαναν την έκφραση αυτή κλασικό τίτλο, γιατί «έχουν συνηθίσει τους Έλληνες ηγέτες να είναι "yes, sir" και "yes, madam"».

«Τα εγχώρια παπαγαλάκια της υποτέλειας και της οσφυοκαμψίας, θα πρέπει να συνηθίσουν ότι από εδώ και πέρα η χώρα θα εκπροσωπείται στο εξωτερικό όπως θέλει ο λαός να εκπροσωπείται», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ