Μαχαίρι 15 εκ. ευρώ στις δαπάνες για τις εκλογές του Ιουνίου - iefimerida.gr

Μαχαίρι 15 εκ. ευρώ στις δαπάνες για τις εκλογές του Ιουνίου

Μειωμένες κατά 15 εκ. ευρώ οι δαπάνες για τις εκλογές του Ιουνίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένη κατά 30%, δηλαδή γύρω στα 15 εκ. ευρώ, θα είναι η εκλογική δαπάνη του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Οπως έκανε γνωστό ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, αν και ο αριθμός των δικαιούχων της εκλογικής αποζημίωσης παραμένει ο ίδιος, το ποσό των αποζημιώσεων μειώνεται για τις περισσότερες κατηγορίες, πλην των εργαζόμενων στους δήμους, όπου θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Ετσι η συνολική πίστωση που θα διαχειριστεί το υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται στα 35 εκ. ευρώ, έναντι 50 εκ. ευρώ τον περασμένο Μάιο.

Επίσης, εξοικονομούνται 800.000 ευρώ για τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων από τους δήμους προς το υπουργείο Εσωτερικών (για την ανάληψη των καθηκόντων τους και για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων), καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ενημέρωση με τηλεομοιοτυπία (fax) μέσω του Δικτύου «Σύζευξις».

Επίσης, οι δύο παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης διαβεβαίωσαν τον υπουργό Εσωτερικών ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ