Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη των οκτώ Χρυσαυγιτών στη Βέροια

Για την Τετάρτη αναβλήθηκε η δίκη των οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και ενός υποψηφίου βουλευτή της Πέλλας, που κατηγορούνται ότι «πρωταγωνίστησαν» σε επεισόδιο με ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών σε καφενείο της Βέροιας.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας ενώπιον του οποίου θα δικάζονταν το μεσημέρι της Δευτέρας οι κατηγορούμενοι, έκανε δεκτό το αίτημά τους για αναβολή κι έτσι η υπόθεσή τους αναμένεται να εκδικαστεί την Τετάρτη. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Για την ίδια υπόθεση αναμένεται να δικαστεί την ίδια μέρα και ο 53χρονος - θαμώνας του καφενείου που δέχθηκε επίθεση από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση, απειλή και ψευδή καταμήνυση, μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, ισχυρά ήταν τα μέτρα που είχε πάρει η Αστυνομία στην περιοχή γύρω από το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας για την αποφυγή επεισοδίων.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί αντιεξουασιαστές, αλλά η διαμαρτυρία τους ήταν ειρηνική και σ' αυτό συνέβαλε η απουσία μελών της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, οι οκτώ κατηγορούμενοι μετά το τέλος της διαδικασίας οδηγήθηκαν με όχημα της Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ημαθίας απ' όπου αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ