ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ «κλέβει» την ατζέντα της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ «κλέβει» την ατζέντα της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο διλήμματα που απουσίαζαν από τις εκλογές της 6ης Μαίου ενέσκηψαν με δριμύτητα ενόψει των εκλογών του Ιουνίου: το πρώτο είναι το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και το δεύτερο «μετανάστες ή όχι» στα οποία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται καθημερινά. Εμφανής είναι η προσπάθεια της ΝΔ να «κλέψει» το θέμα των λαθρομεταναστών από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για το δικαίωμα των μεταναστών να φέρνουν στην Ελλάδα την οικογένειά τους προκάλεσε νέο γύρο διαξιφισμών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά του κ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα" που προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν:

«Καταρχήν πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη πολιτική νομιμοποίησης. Αν είναι κάποιος χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται, πρέπει να έχει χαρτιά και ένα καθεστώς νόμιμης παραμονής. « Το να μπορεί υπό τέτοιες συνθήκες να φέρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του δεν είναι τόσο παράλογο. Οι Έλληνες της διασποράς απέκτησαν αυτό το δικαίωμα. Η νομιμοποίηση μεταναστών στα τέλη της δεκαετίας του '90 παρά το γεγονός ότι έτυχε σκληρής κριτικής, έλυσε παρά πολλά προβλήματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτέθηκε σκληρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Τσίπρας, μετά τη δέσμευσή του για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, δίνοντάς τους ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και επιδόματα ανεργίας, κάνει το επόμενο βήμα. Εξαγγέλλει, σήμερα, ότι θα επιτρέψει στους λαθρομετανάστες να φέρουν στη χώρα μας και τις οικογένειές τους. Οι πολιτικές του δεν χωρούν σε μια χώρα που πλήττεται από την ανεργία και την εγκληματικότητα. Είναι επικίνδυνες και περιθωριακές».

Στις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ :

«Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το καθημερινό πλέον παραλήρημα υβρεολογίας και συκοφαντιών του κ. Μιχελάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που δεν έχουν καμία θέση και πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας, για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις δημοκρατίας, αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική μνημονιακή τους γύμνια εξαπολύοντας λάσπες. Ένα είναι βέβαιο: ότι οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ θα μείνουν στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής γελοιότητας».

Αιχμηρή ανακοίνωση-απάντηση στον Γιάννη Μιχελάκη εξέδωσε και τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αυτογελοιοποίηση και επικίνδυνο παραλήρημα». Αναλυτικά:

«Το επικίνδυνο παραλήρημα συνεχίζεται. Η αυτογελοιοποίηση δεν έχει τέλος.

Σήμερα έκανε δηλώσεις ο κ. Μιχελάκης με τις οποίες κατακρίνει την πρόταση Τσίπρα για επανένωση οικογενειών νόμιμων μεταναστών ως επικίνδυνη και περιθωριακή. Όμως η επανένωση των οικογενειών των νόμιμων μεταναστών αποτελεί πρόβλεψη συγκεκριμένης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία μάλιστα έχει ενσωματώσει από ετών η Ελλάδα στην εσωτερική έννομη τάξη της.

Οι όροι της οικογενειακής επανένωσης προβλέπονται από τα άρθρα 53-60 του νόμου 3386/2005, που ψήφισε η κυβέρνηση Καραμανλή, και το Π.Δ. 131/2006 της ίδιας κυβέρνησης, που αφορά την «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2003/86/ΕΚ σχετικά με το δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνα δημαγωγοί ή άσχετοι...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ