Έυκολη Λεμονόταρτα - iefimerida.gr

Έυκολη Λεμονόταρτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάθετε πως φτιάχνουμε τάρτα λεμόνι με απλά λόγια. Μία από τις πολλές παραλλαγές για τη συγκεκριμένη τάρτα.

Συστατικά

(για μία τάρτα)

ά μείγμα:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 χλ. χυμό λεμόνι
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 αυγά

β μείγμα:

  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 1 δόση βανίλια σκόνη

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κάνουμε μία ζύμη πάστα φλώρα ακολουθώντας τις οδηγίες στη σχετική συνταγή. Τη ψήνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα αυγά και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να ενσωματωθούν.

Μόλις πάρει μία βράση, αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, βγάζουμε από τη φωτιά και προθέτουμε τα υλικά του β μείγματος. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τη κρέμα λεμονιού μέσα στη τάρτα και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια.

Αφήνουμε τη λεμονόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει.

Προσθέτουμε για ντεκόρ λίγο ζάχαρη άχνη και ένα φυλλαράκι δυόσμου.

πηγή: The Food Project

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγές τάρτα λεμονιού λεμονόταρτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ