Ισπανικό υπουργείο Οικονομικών: Δεν ζητάμε βοήθεια - iefimerida.gr

Ισπανικό υπουργείο Οικονομικών: Δεν ζητάμε βοήθεια

Ισπανικό υπουργείο Οικονομικών: Δεν ζητάμε βοήθεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ζητά ακόμη ευρωπαϊκή βοήθεια για τις τράπεζες της η Ισπανία, δηλώνει η εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος μιλώντας το Σάββατο το πρωί στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε πως «δεν έχει αλλάξει τίποτα». Οταν της ζητήθηκε να διευκρινήσει αν αυτό σημαίνει ότι η χώρα δεν ζητά ακόμη διάσωση, απάντησε: «Αυτό σημαίνει, (ότι έχουμε) την ίδια θέση με χθες (Παρασκευή)», που η κυβέρνηση δήλωσε ότι θέλει να περιμένει την έκθεση του ΔΝΤ και έναν έλεγχο των τραπεζών της, πριν αποφασίσει.

Η έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με ισπανικές τράπεζες, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, τελικά κυκλοφόρησε την Παρασκευή το βράδυ και εκτιμά τις ανάγκες τους σε τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ.

Όμως ο έλεγχος, που διενεργήθηκε από τη γερμανική εταιρεία Roland Berger και την αμερικανική Oliver Wyman ΗΠΑ θα πρέπει να καθυστερήσει λίγο περισσότερο: θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 21 Ιουνίου στην κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία επιμένει ότι δεν θα προσφύγει στο μηχανισμό βοήθειας, πληροφορίες που αναμεταδίδουν μεγάλα ειδησειογραφικά πρακτορεία την θέλουν να βρίσκεται... μισό βήμα πριν την Τρόικα.

Αναλογη στάση με την Ισπανία τηρεί και η Κομισιόν η οποία επιμένει πως προς το παρόν δεν υπάρχει αίτημα κάτι το οποίο, όμως διαψεύδει η ΕΚΤ ο αντιπρόεδρος της οποίας δήλωσε πως το αίτημα της Ισπανίας για χρηματοδότηση «αναμένεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ