ΔΝΤ: Οι ισπανικές τράπεζες χρειάζονται σίγουρα 40 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Οι ισπανικές τράπεζες χρειάζονται σίγουρα 40 δισ. ευρώ

ΔΝΤ: Οι ισπανικές τράπεζες χρειάζοντι 40 δισ. ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα χρειαστεί η Ισπανία σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ποσό το οποίο, όμως, ίσως χρειαστεί να διπλασιαστεί ώστε να πειστούν οι αγορές ότι η Μαδρίτη μπορεί να ανταπεξέλθει στο χειρισμό του σοκ.

Σύμφανα με τη μελέτη του ΔΝΤ και βάσει των «ελέγχων αντοχής» που έκανε δεν συμπεριλαμβάνουν τα επιπλέον κεφάλαια που προτείνει η Ισπανία να κατανείμει για την κάλυψη του κόστους αναδιοργάνωσης των τραπεζών και κάλυψης των απωλειών τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στέλεχος του ΔΝΤ είπε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει είναι 1,5 ως 2 φορές μεγαλύτερο, ώστε οι αγορές να πειστούν πως η Μαδρίτη μπορεί να αντεπεξέλθει στο χειρισμό των «σοκ» που ίσως υποστεί.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, τα πρόσθετα κεφάλαια αυτά θα αυξήσουν το μέγεθος του ποσού που θα απαιτηθεί για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στα περίπου 80 δισ. ευρώ, αν και το Ταμείο δεν έκανε εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος του στην έκθεσή του για το ζήτημα που δημοσιοποίησε χθες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ