Il Messaggero: Γαλλοϊταλικός άξονας θα στήριξει την Αθήνα - iefimerida.gr

Il Messaggero: Γαλλοϊταλικός άξονας θα στήριξει την Αθήνα

Il Mesaggero: Η Iταλία ετοιμάζει άξονα με τη Γαλλία για να στηρίξει την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρώμη και Παρίσι θα συνεργαστούν για να στηρίξουν την Αθήνα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Messaggero»

Συγκεκριμένα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως «η Iταλία ετοιμάζει άξονα με το Παρίσι για να στηρίξει την Αθήνα».

Σύμφωνα με τον αναλυτή Μάρκο Κόντι, «το Βερολίνο περιμένει την έξοδο της Αθήνας για να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι διάφορες προσπάθειες στήριξης του ευρώ. Η πιθανότητα αυτή, όμως, κατατρομάζει τόσο τη Ρώμη όσο και το Παρίσι». Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε και από τις πιο πρόσφατες επαφές της γαλλικής και της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη «Μessaggero» , η κυβέρνηση Μόντι, χαρακτηρίζει το σενάριο αυτό «πραγματικό εφιάλτη, με συνέπειες που ουδείς μπορεί να προβλέψει, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο».

«Η συνάντηση του Μάριο Μόντι με τον Φρανσουά Ολάντ, στις 14 Ιουνίου, στη Ρώμη, θα συμβάλλει στην αύξηση της πίεσης επί του Βερολίνου, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ισχυρότατου άξονα που ενώνει τη Ρώμη και το Παρίσι, υπέρ του κοινού νομίσματος και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», τονίζει ο iταλός αρθρογράφος.

«Η έξοδος της Ελλάδας θα λειτουργούσε στα γερμανικά σχέδια ως προειδοποίηση προς μη ενάρετες χώρες, σαν την Ιταλία», καταλήγει η εφημερίδα της Ρώμης, αλλά «ο Ολάντ και ο Μόντι, την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να επισημοποιήσουν μια κοινή γραμμή, με σκοπό να ζητήσουν και τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε το Βερολίνο να νιώσει όλο και πιο έντονα, ότι οδεύει προς ουσιαστική απομόνωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ