Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες]

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oρισμενα αυτοκίνητα είναι ικανά να επιβιώσουν απο σοβαρά τροχαία, διατηρώντας αλώβητους τους επιβάτες τους, ενω ορισμένα άλλα δε τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Πώς μπορείς να είσαι σίγουρος όμως ότι το αυτοκίνητο στο οποίο εμπιστέυεσαι τη ζωή σου δε θα σε προδώσει ποτέ;

Για να διαπιστώσουν ποια αυτοκίνητα έχουν την καλύτερη απόδοση και ποιά τη χειρότερη, η μη κερδοσκοπική ομάδα Insurance Institute for Highway Safety έκανε για εσάς τα πιο έγκυρα crash tests. Η IIHS, η οποία είναι «αφιερωμένη στη μείωση της συχνότητας και τις συνέπειες των συγκρούσεων στους δρόμους των ΗΠΑ», βαθμολόγησε τα αυτοκίνητα σε τέσσερις χωριστές κατηγορίες, εξέτασε τις βαθμολογίες και επεσήμανε τα επτά μοντέλα που έλαβαν «οριακή» ή «κακή» βαθμολογία σε δύο από τις τέσσερις κατηγορίες.

Οι τέσσερις κατηγορίες στις οποίες βαθμολογήθηκαν τα αυτοκίνητα είναι :

  • Ένα μετωπικό crash test πκατά το οποίο το όχημα ταξιδεύει σε 40 μίλια ανά ώρα και χτυπάει ένα εμπόδιο κατά μέτωπο
  • Μία πλευρική σύγκρουση crash test όπου ένα αντικείμενο βάρους 3.300 λιβρών χτυπά την πλευρά του οδηγού με 31 μίλια/ώρα
  • Αξιολόγηση ανατροπής, κατά την οποία μια μεταλλική πλάκα που χτυπά τη γωνία του οχήματος προκειμένου να διαπιστωθεί πόση δύναμη μπορεί να αντέξει πριν ανατραπεί
  • Ένα τεστ οπίσθιας κρούσης για την αξιολόγηση της ικανότητας των καθισμάτων και των ζωνών ασφαλείας για την προστασία από τραυματισμούς στον αυχένα.

Τα αυτοκίνητα που κρίθηκαν ως «επικίνδυνα», παρουσίασαν χαμηλή βαθμολογία κυρίως στα τέστ ανατροπής και οπίσθιας κρούσης. Στα τεστ αυτά τα 6 απο τα 7 μοντέλα έλαβαν «περιθωριακή», δηλαδή τη δεύτερη χειρότερη βαθμολογία, ενω στη πλευρική σύγκρουση, 2 απο τα 7 έλαβαν «περιθωριακή» βαθμολογία και ένα απο αυτά κακή (τη χειρότερη δηλαδή).

Οι φτωχές αξιολογήσεις των μοντέλων αυτών πάντως δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τις πωλήσεις τους. Στην πραγματικότητα, οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί αισθητά σε σχέση με πέρσι. Ας δούμε όμως περι ποιών αυτοκινήτων πρόκειται.

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Suzuki SX4
To οικονομικότερο απο τα αυτοκίνητα της λίστας, έλαβε τη χειρότερη βαθμολογία στα τεστ ανατροπής και οπίσθιας κρούσης.

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Wrangler Jeep
Mε οριακές βαθμολογίες στην πλαϊνή και οπίσθια κρούση, το φαινομενικά ισχυρό wrangler κερδίζει επάξια μία θέση στη λίστα.

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Nissan Pathfinder
To συγκεκριμένο αμάξι κέρδισε τόσο χαμηλές βαθμολογίες στα τεστ ανατροπής και οπίσθιας κρούσης, ώστε αναρωτιόμαστε πραγματικά αν αξίζει τα 29,290 δολάρια που στοιχίζει.

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Mazda CX-9
To αυτοκίνητο της.. Χιροσίμα (όντως εκεί κατασκευάζεται), παρά τον κομψό σχεδιασμό του, έλαβε οριακές βαθμολογίες στα τεστ ανατροπής και οπίσθιας κρούσης, ενω είχε και τη μικρότερη αντοχή στο βάρος, απο όλα τα αυτοκίντα που εξετάστηκαν. Παρολαυτά το αγοραστικό κοινό δε φάνηκε να πτοείται, αφου ο αριθμός ζήτησης των CX-9 αυξήθηκε από 25.484 το 2007 σε 34.421 το 2011

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Mazda CX-7
Παρόλο που ήρθε για να αντικαταστήσει το CX-5, οι βαθμολογίες που απέσπασε, σίγουρα δε το κατατάσσουν στα προτεινόμενα αυτοκίνητα. Παρά την σχετικα καλή βαθμολογία που απέσπασε στα τεστ μετωπικής και πλάγιας κρούσης, στην ανατροπή και την οπίσθια κρούση τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικά.

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Chevrolet Colorado Crew Cab
Είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο με το GMC Canyon crew cab της General Motors, αλλά με διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία. Παρά τις υψηλές φαινομενικά προσδοκίες του απέσπασε κακή βαθμολογία όχι μόνο στην πλάγια κρούση αλλά και στην οπίσθια και στα τεστ ανατροπής.

Dodge Ram 1500
Το Ram απέτυχε εξίσου να προστατεύει τα ανδρείκελα που χρησιμοποιήθηκαν στα τεστ κρούσης, αποσπώντας χαμηλή βαθμολογία στο τεστ ασφάλειας κατά την οπίσθια κρούση. Παρόλο βέβαια που το ΙIHS του έδωσε καλές βαθμολογίες στα τεστ πλάγιας κρούσης και ανατροπής, η Δίοικηση της Εθνικής οδικής ασφάλειας μετά απο δικά της ξεχωριστά τεστ ισχυρίστηκε τα ακριβώς αντίθετα. όπως και να έχει το αυτοκίνητο σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στα ασφαλέστερα της κατηγορίας του.
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ