Κίττας: Η κατάσταση με τα αντικαρκινικά φάρμακα θα ομαλοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη - iefimerida.gr

Κίττας: Η κατάσταση με τα αντικαρκινικά φάρμακα θα ομαλοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη

Κίττας: Η κατάσταση με τα αντικαρκινικά φάρμακα θα ομαλοποιηθεί μέχρι την Τετάρτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κανονική διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων και την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης μέχρι την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Χρήστος Κίττας, μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός, τα φάρμακα θα είναι κανονικά στην διάθεση των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών του ΕΟΠΥΥ, μέχρι την Τετάρτη. Όπως εξήγησε «οι πληρωμές θα γίνονται άμα την παραγγελία και τη παραδώσει και αυτό θα συνεχιστεί αυτό μέχρις ότου βέβαια αναλάβει η νέα κυβέρνηση η οποία θα λύσει οριστικά το θέμα. Γι' αυτό οι καρκινοπαθείς ας μην ανησυχούν».

Στην συνέχεια όσον αφορά τις προμήθειες των νοσοκομείων, ο Χρήστος Κίττας είπε πως υπάρχει μία εμπλοκή νομικής φύσεως. «Τα χρήματα βρίσκονται στα νοσοκομεία και είναι διαθέσιμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες να λυθεί αυτό το νομικής, φύσεως θέμα. Είμαστε σε επαφή με τους προμηθευτές, έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει άμεση παρακώλυση στην προμήθεια των νοσοκομείων» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη κατά την οποία θα οριστικοποιηθούν τα ποσά τα οποία θα διατεθούν σε προμηθευτές, σε διαγωνιστικά κέντρα, σε ιδιωτικές κλινικές, σε γιατρούς, σε φυσικοθεραπευτές κτλ.

«Αποτελεί θράσος και δειλία κάποιοι να έχουν διαχειριστεί επί 2,5 χρόνια τα προβλήματα της υγείας και να επιρρίπτουν ευθύνες σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που τα διαχειρίζεται για 15 περίπου μέρες», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτοί που μας απειλούν ότι αν δεν εφαρμόσουμε το Μνημόνιο θα φέρουμε στη χώρα την καταστροφή και το χάος είναι οι ίδιοι που έφεραν στη χώρα την καταστροφή και το χάος και πρέπει τώρα όλοι μαζί να βάλουμε πλάτες προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, να αποτραπούν ενδεχόμενα ανθρωπιστικής κρίσης για τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ