«Ψυχοπαθής, κανίβαλος και κατά συρροή δολοφόνος» ο καταζητούμενος πορνοστάρ!

Ηδονιζόταν στην ιδέα των βασανισμών και δολοφονιών ζώων ή ανθρώπων εδώ και μια δεκαετία, καταθέτει για τον αδίστακτο κανίβαλο που τεμάχισε και έφαγε τον εραστή του, η πρώην – διάσημη τρανσέξουαλ δημοσιόγραφος- σύντροφός του

«Φοβάμαι πως αν κοιτάξεις μέσα στα μάτια μου θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει τίποτε πια μέσα μου. Απόλυτο κενό» έλεγε στα 18 του ο Μανιότα σύμφωνα με την συγκλονιστική κατάθεση της γνωστής τρανσέξουαλ δημοσιογράφου και καλλιτέχνιδας Νίνα Αρσενόλτ η οποία διαβεβαίωσε τις αρχές ότι ο καταζητούμενος Λούκα Μανιοτά διψούσε για αίμα δέκα χρόνια πριν το έγκλημα του Μόντρεαλ.

Έντρομοι οι ντετέκτιβ ανοίγουν όλες τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις της δεκαετίας καθώς βεβαιώθηκαν πλέον ότι ο Μανιοτά είναι δολοφόνος κατά συρροή και απλά δεν έχουν συνδέσει τα στοιχεία με το όνομά του...

Η Αρσενόλτ καταθέτει πως όταν γνωρίστηκαν εκείνος εργαζόταν σαν στριπτιζέρ στο Τορόντο, είχε σημάδια διαταραγμένης προσωπικότητας, ήταν παθολογικός ψεύτης και πάρα πολύ όμορφος γεγονός που τον έκανε ακόμη πιο επικίνδυνο.

«Εγώ τον γνώρισα σαν Άγγελο αλλά μου είπε πως το αληθινό του όνομα ήταν Λούκα ενώ πολλές φορές χρησιμοποιούσε το επώνυμο Ρόκο. Ήταν ο πρώτος μου εραστής από τότε που άρχισα να ζω σαν τρανσέξουαλ. Μιλούσε συνέχεια για βασανιστήρια ζώων και έλεγε πως θα του άρεσε να δολοφονήσει έναν άνθρωπο ενώ στη συνέχεια έκανε πλάκα -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα εγώ- ότι σχεδίαζε να σκοτώσει την οικογένειά του. Μισούσε τον πατέρα του. Έκανε περίεργα πράγματα όπως να ρίχνει γροθιές στον εαυτό του ενώ έκανε μπάνιο και να παθαίνει κρίσεις βίας» αποκάλυψε η πρώην σύντροφός του ενώ η λεπτομέρεια που ανησύχησε ακόμη περισσότερο τους αστυνομικούς ήταν η εξής: «Είχε εμμονή με την Μαντόνα και τον Τζέιμς Ντιν. Έλεγε ότι θα έκανε τα πάντα για να γίνει διάσημος»...

Η είδηση του φρικτού εγκλήματος του Κινέζου φοιτητή -και πρώην εραστή του- μέσα στο διαμέρισμά του έκανε ήδη τον γύρο του κόσμου και οι φωτογραφίες του μεταδίδονται καθημερινά από τα δελτία ειδήσεων στον Καναδά, την Γαλλία, την Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου κρύβεται από την Ιντερπόλ.

Η μανία του δολοφόνου για προβολή και δημοσιότητα φάνηκε ξεκάθαρα από το γεγονός ότι ταχυδρόμησε διαμελισμένα μέλη του θύματός του στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά αλλά και από το βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο με το «κατόρθωμά» του.

Το βίντεο ήταν τέτοιας αγριότητας (έθεσε τον φοιτητή στο κρεβάτι, τον βίασε, του έκοψε τον λαιμό, τον τεμάχισε με παγοκόφτη και κουζινομάχαιρο, ασέλγησε πάνω στο πτώμα, έφαγε σάρκες του, έκρυψε τον κορμό σε μια βαλίτσα και ταχυδρόμησε ένα πόδι κι ένα χέρι με αίματα στον πρωθυπουργού) που οι αρχές και οι χρήστες του διαδικτύου νόμισαν πως ήταν σκηνοθετημένο και όχι αληθινό. Οι αρχές δήλωσαν στα media πως πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της δεκαετίας: «Φανταστείτε την πιο φριχτή ταινία τρόμου που έχετε δει. Το βίντεο τς δολοφονίας είναι δέκα φορές χειρότερο και είναι αληθινό. Ο δολοφόνος κυριολεκτικά σκίζε το σώμα του θύματος λες και είναι κούκλα».

Η αστυνομία ωστόσο πιστεύει ότι η προβολή που τυγχάνει η απίστευτη υπόθεση συμβάλει στον εντοπισμό του δράστη γιατί ίσως τον παρασύρει να κάνει ένα λάθος!

Μέχρι στιγμής ωστόσο τα έχει κάνει όλα σωστά. Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμά του (μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος), δύο μέρες μετά το έγκλημα, εκείνος είχε ήδη διαφύγει στην Ευρώπη μεταμφιεσμένος σε γυναίκα.

«Πιστεύουμε ότι μετακινείται συνέχεια. Περισσότερες από 190 χώρες μας βοηθάνε στον εντοπισμό του», δήλωσαν οι αρχές και αποκάλυψαν ότι η γαλλική αστυνομία ενημέρωσε πως εμφανίστηκε σε γνωστά νυχτερινά στέκια του Παρισιού.

Σε ένα από τα δημοφιλή μπαρ της πόλης γνώρισε μάλιστα ένα γκέι μπάρμαν με τον οποίο πέρασε -στις αρχές της εβδομάδας- δύο μέρες και δύο νύχτες στο νοικιασμένο του διαμέρισμα.

«Μπήκε στο μπαρ, κάθισε κοντά μου και μου έπιασε την κουβέντα. Ήταν πολύ ενθουσιώδης, χαρούμενος κι έδειχνε ενδιαφέρων τύπος», δήλωσε σοκαρισμένος ο εραστής του ο οποίος μετά τις νύχτες που πέρασε με τον Μανιότα σέρφαρε στο διαδίκτυο για να περάσει την ώρα του και... έπεσε πάνω στα ρεπορτάζ για τον μανιακό, ψυχοπαθή -κατά την αστυνομία- δολοφόνο. Αμέσως απευθύνθηκε στις αρχές κι ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο που τους υπέδειξε ο μπάρμαν, στο προάστιο Μπανιολέ, αλλά για μία ακόμη φορά ο καταζητούμενος (ο οποίος μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά) ήταν άφαντος. Στο δωμάτιο βρέθηκαν μόνον προσωπικά αντικείμενά του κι ανάμεσά τους πορνογραφικά περιοδικά και σακκούλες για εμετό της αεροπορικής εταιρείας, με την οποία ταξίδεψε από τον Καναδά στο Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ