Φραντς: Αν η νέα κυβέρνηση δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, θα βγείτε από το ευρώ - iefimerida.gr

Φραντς: Αν η νέα κυβέρνηση δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, θα βγείτε από το ευρώ

Φραντς: Αν η νέα κυβέρνηση δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα στέλνει ο πρόεδρος της επιτροπής σοφών της κυβέρνησης Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Φραντς, καθώς όπως λέει αν η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί αρνηθεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα τότε η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη. Στην αντίθετη περίπτωση, αν τα εφαρμόσει δηλαδή, θα της δοθεί χρόνος να μειώσει τα ελλείμματά της.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real news» ο κ. Φραντς, επισήμανε πως «εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί, όπως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, να εφαρμόσει το πακέτο μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί, η Ελλάδα δε θα έχει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».

Στην αντίθετη περίπτωση εάν δηλαδή η Ελλάδα προβεί πειστικά στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως να κάνει πιο ευέλικτες την αγορά προϊόντων και την αγορά εργασίας και να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα «τότε μπορεί να της δοθεί περισσότερος χρόνος για να μειώσει τα ελλείμματά της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ