Το Σάββατο η απόφαση για τον Μουμπάρακ - Επί ποδός αστυνομία και στρατός - iefimerida.gr

Το Σάββατο η απόφαση για τον Μουμπάρακ - Επί ποδός αστυνομία και στρατός

Το Σάββατο η απόφαση για την τύχη του Μουμπάρακ - Επί ποδός αστυνομία και στρατό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τύχ του πρώην ισχυρού ηγέτη της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ αποφασίζεται το Σάββατο από το δικαστήριο, με την κατηγορία της δολοφονίας δεκάδων ανθρώπων κατά τις διαδηλώσεις του 2011, αλλά και για υποθέσεις διαφθοράς.

Κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προβλέψει την απόφαση του δικαστηρίου, την ίδια ώρα που η Αίγυπτος βρίσκεται στην δίνη των αναταραχών για άλλη μία φορά. Ο επί 30 χρόνια πανίσχυρος ηγέτης, εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί από τρία χρόνια φυλάκιση έως και σε θάνατο, ενώ μαζί του δικάζονται οι γιοι του, καθώς και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του.

Η Αίγυπτος αυτήν την οδεύει προς έναν δεύτερο γύρο εκλογών και μία επιεικής ποινή ίσως ξεσήκωνε τα πλήθη. Αυτήν την στιγμή ο λαός είναι διχασμένος καθώς επικραττεί ένα δίπολο μεταξύ του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μούρσι και του πρώην στρατιωτικού (και πρωθυπουργού λίγο μετά την πτώση Μουμπάρακ) Αχμέντ Σαφίκ.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσμονής του κόσμου για την ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι πως η απόφαση θα μεταδοθεί ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση. Ο ασθενής Μουμπάρακ θα μεταφερθεί το Σάββατο με ελικόπτερο στον χώρο που γίνεται η δίκη, την ίδια ώρα που η αστυνομία και ο στρατός να βρίσκεται επί ποδός, καθώς 5.000 αστυνομικοί και 2.000 στρατιώτες θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η ετυμηγορία θα αναγνωστεί σίγουρα ως πολιτικό μήνυμα από τους Αιγύπτιους ψηφοφόρους -αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν αποκλείεται το δικαστήριο να κάνει χρήση της διακριτικής του ευχέρειας να αναβάλει την ετυμηγορία κρίνοντας πως η συγκυρία είναι ακατάλληλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ