O Green Lantern, απο πράσινος φανός έγινε ροζ πυγολαμπίδα

Ο Green Lantern, ένας απο τους παλαιότερους υπερήρωες της DC, επανέρχεται στο προσκήνιο και παρουσιάζεται απο μία διαφορετική οπτική γωνία απ' αυτή που θα περιμέναμε. Μετά απο 70 χρόνια ο ήρωας εμφανίζεται γκέι, απο την αρχή του καινούριου κομικ, φιλώντας το αγόρι του.

Ο Green Lantern, έγινε ευρέως γνωστός στην Ελλάδα πέρσι απο την ομώνυμη ταινία που παίχτηκε στις αίθουσες, στα πλαίσια της «super-hero-mania» που έχει κατακλύσει τελευταία τον αμερικάνικο κινηματογράφο.

Ο Τζειμς Ρομπινσον, συγγραφέας του «Earth 2» στο οποίο εμφανίζεται ο σουπερ ήρωας με τη καινούρια σεξουαλική ταυτότητα, δήλωσε στην Post: «Παραμένει ο ίδιος χαρακτήρας, είναι ακόμα το αποκορύφωμα της ανδρειας και του ρεαλισμου. Αλλά είναι και ομοφυλόφιλος»

Η σεξουαλικότητα του Σμαραγδένιου ήρωα, έγινε στα πλαίσια μίας γενικής ανανέωσης του κόσμου της DC, ως συνέχεια του σχεδίου «new52» που έχει σκοπό να «αναζωογωνήσει» τους παλιούς σουπερήρωες.

Ο Ρόμπινσον, επισημάινει ότι αυτή «είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση της κοινωνίας», τονίζοντας οτι «Θα πρέπει να προχωρήσουμε με την εποχή»

Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να αλλάξουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του υπερήρωα, είναι γιατί αποφάσισαν να τον κάνουν ξανά νέο, αλλά στη περίπτωση που θα το έκαναν αυτό, θα χανόταν ο Obsidian, ο ομοφυλόφιλος γιός του υπερήρωα απο την ιστορία. Έτσι για να καλύψουν το «κενό» της ιστορίας αποφάσισαν να κάνουν τον ίδιο τον Αλαν Σκοτ (κατά κόσμον Green Lantern) γκέι.

Η ιδέα του αυτή προσυπογράφηκε απο τους υπέυθυνους της DC χωρίς κανένα δισταγμό κι έτσι η νέα οπτική του σουπερήρωα είναι πλέον γεγονός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ