O Green Lantern, απο πράσινος φανός έγινε ροζ πυγολαμπίδα - iefimerida.gr

O Green Lantern, απο πράσινος φανός έγινε ροζ πυγολαμπίδα

O Green Lantern
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Green Lantern, ένας απο τους παλαιότερους υπερήρωες της DC, επανέρχεται στο προσκήνιο και παρουσιάζεται απο μία διαφορετική οπτική γωνία απ' αυτή που θα περιμέναμε. Μετά απο 70 χρόνια ο ήρωας εμφανίζεται γκέι, απο την αρχή του καινούριου κομικ, φιλώντας το αγόρι του.

Ο Green Lantern, έγινε ευρέως γνωστός στην Ελλάδα πέρσι απο την ομώνυμη ταινία που παίχτηκε στις αίθουσες, στα πλαίσια της «super-hero-mania» που έχει κατακλύσει τελευταία τον αμερικάνικο κινηματογράφο.

Ο Τζειμς Ρομπινσον, συγγραφέας του «Earth 2» στο οποίο εμφανίζεται ο σουπερ ήρωας με τη καινούρια σεξουαλική ταυτότητα, δήλωσε στην Post: «Παραμένει ο ίδιος χαρακτήρας, είναι ακόμα το αποκορύφωμα της ανδρειας και του ρεαλισμου. Αλλά είναι και ομοφυλόφιλος»

Η σεξουαλικότητα του Σμαραγδένιου ήρωα, έγινε στα πλαίσια μίας γενικής ανανέωσης του κόσμου της DC, ως συνέχεια του σχεδίου «new52» που έχει σκοπό να «αναζωογωνήσει» τους παλιούς σουπερήρωες.

Ο Ρόμπινσον, επισημάινει ότι αυτή «είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση της κοινωνίας», τονίζοντας οτι «Θα πρέπει να προχωρήσουμε με την εποχή»

Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να αλλάξουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του υπερήρωα, είναι γιατί αποφάσισαν να τον κάνουν ξανά νέο, αλλά στη περίπτωση που θα το έκαναν αυτό, θα χανόταν ο Obsidian, ο ομοφυλόφιλος γιός του υπερήρωα απο την ιστορία. Έτσι για να καλύψουν το «κενό» της ιστορίας αποφάσισαν να κάνουν τον ίδιο τον Αλαν Σκοτ (κατά κόσμον Green Lantern) γκέι.

Η ιδέα του αυτή προσυπογράφηκε απο τους υπέυθυνους της DC χωρίς κανένα δισταγμό κι έτσι η νέα οπτική του σουπερήρωα είναι πλέον γεγονός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ