Καμμένος: Καταρρίπτονται τα τρομολαγνικά σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή - iefimerida.gr

Καμμένος: Καταρρίπτονται τα τρομολαγνικά σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή

Καμμένος: Καταρρίπτονται τα τρομολαγνικά σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις διαβεβαιώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, ότι δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα μπορούσε να ωθήσει την Ελλάδα στη δραχμή, απέσπασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Προβόπουλο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε χαρακτηριστικά πως «καταρρίπτεται πλήρως η τρομολαγνεία των Σαμαρά και Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα στη δραχμή».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι τον διαβεβεβαίωσε ο κ.Προβόπουλος ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ψευδές.

Επίσης, επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι ο αντισυμβαλλόμενος για το «Κατοχικό δάνειο» είναι το Δημόσιο και όχι η ΤτΕ. «Αρα το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει και να διεκδικήσει γερμανικές αποζημιώσεις», επανέλαβε ο κ. Καμμένος, ο οποίος προέτρεψε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να το πράξει.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος είπε ότι η η ΤτΕ δίνει στα πολιτικά κόμματα την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών και επιτέθηκε στον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, ηρνείτο ακόμη και να καταθέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο την έκθεση, για να παίζουν τα παιχνίδια τρομολαγνείας απέναντι στον έλληνα πολίτη».

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη σχετική δικογραφία για τα CDS, στην οποία, όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος, φέρεται να εμπλέκεται ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η ΤτΕ με εντολή του διοικητή της, την παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Κορρέα, η οποία είναι πολύ πιθανόν να μην μπει στο αρχείο «και να αποκαλυφθούν εκείνοι που οδήγησαν στο μνημόνιο και τον λαό στην εξαθλίωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ