Το αλκόολ κάνει καλό στη καρδιά, αλλά όχι και στο υπόλοιπο σώμα - iefimerida.gr

Το αλκόολ κάνει καλό στη καρδιά, αλλά όχι και στο υπόλοιπο σώμα

Μείωση της κατανάλωσης αλκόολ συστήνουν οι επιστήμονες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα συμβουλή των ειδικών, αψηφά τις μελέτες οι οποίες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο, αφού το πλεονέκτημά του αυτό, επισκιάζεται απο τις υπόλοιπες παθήσεις που μπορεί να προκαλέσει η συχνή κτανάλωση αλκοολ.

210.000 θανάτους στα επόμνα 20 χρόνια.Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, επισημαίνουν οτι η μείωση της κατανάλωσης αλκόολ θα αναχαιτίσει την επιδημία ασθενειών οι οποίες σχετίζονται με το αλκοόλ και υπολογίζεται να έχουν ως αποτέλεσμα

To Υπουργείο Υγείας τόνιζε ότι «ασφαλή» επίπεδα κατανάλωσης είναι τρεις έως τέσσερις μονάδες την ημέρα για τους άνδρες, ή δύο με τρεις για τις γυναίκες. Ένα μικρό ποτήρι κρασί περιέχει 1,3 μονάδες, ενώ μια μπίρα περιέχει τουλάχιστον δύο μονάδες.Η νέα μελέτη όμως, λέει ότι η ιδανική πρόσληψη για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών είναι πέντε γραμμάρια την ημέρα - περίπου μισή μονάδα. Αυτό είναι λιγότερο από το μισό ενός μικρύ ποτήρι κρασιού και μόλις ένα τέταρτο του λίτρου μπύρας.Στα πλαίσια της έρευνας αυτής, οι επιστήμονες, με επικεφαλής την Δρ Μέλανι Νίκολς, ανέλυσαν τα αίτια θανάτου έντεκα περιπτώσεων οι οποίες σχετίζονταν με χρόνια κατανάλωση αλκόολ και συμπεριέλαβαν καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης, κίρρωση του ήπατος, επιληψία και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου.Τα αποτελέσματά του πονήματός τους, δημοσιέυτηκαν στο ηλεκτρονικό περιοδικό BMJ Open, δείχνοντας ότι η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ σε μισή μονάδα την ημέρα θα αποτρέψει 4.579 πρόωρους θανάτους στην Αγγλία κάθε χρόνο.Όσον αφορά τις θετικές επιπτώσεις του αλκοόλ στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, οι ερευνητές επισήμαναν ότι η μείωση της κατανάλωσης θα οδηγήσει σε επιπλέον 843 θανάτους ανά έτος.Αλλά αυτό θα αντισταθμιστεί από τη μείωση του αριθμού των θανάτων, εκ των οποίων πάνω από 2.600 οφείλονται στον καρκίνο και περίπου 3.000 δτη κίρρωση του ήπατος.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Δρ Νίκολς, πρόσθεσε: «Όταν το σύνολο των κινδύνων χρόνιας ασθένειας σταθμίζονται μεταξύ άλλων, το βέλτιστο επίπεδο κατανάλωσηw είναι πολύ χαμηλότερo από ό, τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ