Ολοένα και αυξάνεται η δημοτικότητα της Μέρκελ στην Γερμανία - iefimerida.gr

Ολοένα και αυξάνεται η δημοτικότητα της Μέρκελ στην Γερμανία

Ολοένα και αυξάνεται η δημοτικότητα της Μέρκελ στην Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η πολιτική που ακολουθεί στις «απείθαρχες» δημοσιονομικά χώρες της Ευρωζώνης να επικρίνεται από πολλούς, όμως η Άνγκελα Μέρκελ απολαμβάνει μεγάλα ποσοστά δημοτικότητας στο εσωτερικό της χώρας της.

Σύμφωνα με σημερινή σφυγμομέτρηση που καλούσε τους 1.001 ερωτώμενους στο διάστημα 23-24 Μαΐου να βαθμολογήσουν από το 0 (=καμία εμπιστοσύνη) έως το 100 (=πλήρης εμπιστοσύνη) το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η Μέρκελ συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 64 βαθμών.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό «Stern», και σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, η πλησιέστερη αντίπαλος της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι η Χάνελορε Κραφτ, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Ρηνανία-Βόρειο Βεστφαλία, η οποία μόλις κατήγαγε μία περίλαμπρη νίκη απέναντι στον υποψήφιο του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.

Επίσης, οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης με τις περισσότερες πιθανότητες για να διεκδικήσουν την καγκελαρία το επόμενο έτος παραμένουν μακράν της συντηρητικής ηγέτιδος. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδος του SPD Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεγερ υπολείπονται της Μέρκελ στη βαθμολογία με 54 βαθμούς έκαστος, ενώ ο αρχηγός του ιδίου κόμματος συγκεντρώνει μόλις 44 βαθμούς.

Από την άλλη, στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης, μετά την Άνγκελα Μέρκελ, δεύτερος με 53 βαθμούς βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ