Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός θα αναβαθμίσει γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με θέμα «Θεσσαλονίκη Χ 4» προκηρύσσει ο δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο την αναβάθμιση συνοικιών της πόλης.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το φορέα «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις Α.Ε.» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και έχει ως αντικείμενο την αξιοποίηση ως συνδετικού κρίκου του «σταυρού», που σχηματίζουν οι δρόμοι μεταξύ τεσσάρων τυπικών οικοδομικών τετραγώνων σε γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται έξω από το ιστορικό κέντρο.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα είναι νέοι αρχιτέκτονες έως 40 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής για γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρουσιάζουν χαρακτηριστικά υποβάθμισης.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός, συνολικού κόστους 76.444 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση από το «Πράσινο Ταμείο» και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου.

Προτείνονται παρεμβάσεις στην πλατεία Μαβίλη στις εργατικές κατοικίες της «Πύλης Αξιού» και νότια της οδού Κλεάνθους, στις περιοχές του παλιού Αρχαιολογικού Μουσείου και στην οδό Γρηγορίου Ε'.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ