Καυγάς Βενιζέλου με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το PSI - iefimerida.gr

Καυγάς Βενιζέλου με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το PSI

Καυγάς Βενιζέλου με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το PSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και των κοινωνικών φορέων, όταν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων, Θάνος Βασιλόπουλος, ο οποίος ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές για το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, προκαλώντας την έκρηξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βασιλόπουλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε έντονο κλίμα, στη συνέχεια, έστειλε μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις, αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως κανείς δεν έχει καταλάβει τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, ενώ συμπλήρωσε πως η απόφαση που πάρθηκε για να γίνουν οι εκλογές στις 19 Απριλίου, ουσιαστικά σκλήρυνε τη στάση της Τρόικα, η οποία και ζητούσε να περάσουν όλα τα μέτρα πριν τις εκλογές.

«Εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου παρέμενε, είχε χρονικό ορίζοντα άλλο ένα χρόνο, η διαπραγμάτευση θα ήταν διαφορετική και τα μέτρα δεν θα ήταν τόσο σκληρά. Ηταν λάθος που δεν δεχθήκαμε τότε να υπογράψουν όλα τα κόμματα όπως ζητούσε η Τρόικα. Στο τώρα ή ποτέ της Τρόικας για τα μέτρα εμείς έπρεπε να είχαμε πει όλοι ή κανένας», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση για τους μισθούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ήταν ότι το μισθολογικό κόστος δεν επιβαρύνει και ότι ο τότε πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος παρουσίασε μελέτες και πίνακες που το αποδείκνυαν. «Ομως η τρόικα ήταν πλήρως ενημερωμένη. Είχε στη διάθεση της στοιχεία τα οποία δεν τα γνωρίζαμε εμείς, στην προσπάθεια της να μας σπρώξει και να γίνει άμεσα η εσωτερική υποτίμηση των μισθών. Τα στοιχεία τα είχαν δώσει μέλη οργανώσεων που εξυπηρετούν εργοδοτικά συμφέροντα και δικηγορικά γραφεία», τόνισε εμφατικά.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι η επιμονή για την προκήρυξη εκλογών αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Στις επικρίσεις των συνομιλητών του αν υπ´αυτές τις συνθήκες υπάρχει μέλλον για τη χώρα, απάντησε με ένταση ότι «αν πάμε με τη λογική γιατί ψηφίστηκε ο α' ή ο β' νόμος δεν υπάρχει μέλλον. Η κατάσταση της οικονομίας είναι τέτοια που έφτασε η ώρα της αλήθειας και για τα πολιτικά κόμματα και για τους κοινωνικούς εταίρους».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους κοινωνικούς φορείς και συγκεκριμένα με τα προεδρία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, προκειμένου να τους παρουσιάσει Την πρόταση έξι σημείων του ΠαΣοΚ για την αναθεώρηση του μνημονίου, εξιδεικευμένη με έξι πρόσθετα μέτρα για τη φορολογική ελάφρυνση των πολιτών.

Αναλυτικά, τα έξι επιπλέον σημεία που έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου ο κ. Βενιζέλος είναι τα ακόλουθα:

  • 1 Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.
  • 2 Επαναφορά των παλαιών συντελεστών του ΦΠΑ στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια.
  • 3 Διευκόλυνση από τις τράπεζες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα φυσικά πρόσωπα μετόχων στις επιχειρήσεις για οφειλές μέχρι 25.000 ευρώ.
  • 4 Αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων με ενιαίο φόρο στα ακίνητα.
  • 5 Αλλαγές στον Τειρεσία ώστε να δίνεται δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις.
  • 6 Σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης στη βάση μιας δικαιότερης φορολογικής κλίμακας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ