Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού - iefimerida.gr

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι στην Αθήνα δροσίζεται αποκλειστικά από τα φεστιβάλ που κατακλύζουν τη πόλη. Πλούσιο και πολυποίκιλο για άλλη μια χρονιά το φεστιβαλικό μενού, υπόσχεται εμπειρίες κοκτέιλ σε όλων των ειδών τους τομείς. Στο κατάλογο των φεστιβάλ θα συναντήσει κανείς εκτός από το ραντεβού-ορόσημο στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, διάφορες άλλες εικαστικές και θεατρικές προτάσεις που αξίζει κανείς να δοκιμάσει. Αντίστοιχα, οι παλιές αγάπες των Rockwave και Eject καλά κρατούν αλλά μαζί τους ξεφυτρώνουν άλλα ενδιαφέροντα φεστιβάλ-φρουτ παντς με όλων των λογιών τους μουσικούς χυμούς. Φεστιβάλ τατουάζ και αντιαπαγορευτικές συναντήσεις είναι τα υλικά που κάνουν τη πικάντικη αλλαγή στη γεύση και καθιστούν το φεστιβαλικό μας mix ακαταμάχητο. Μη ψάχνεις μυστική συνταγή, η μαγεία των καλοκαιρινών φεστιβάλ κρύβεται στη τυχαία μίξη.

Μάιος

1o Athens Bar Theatre Festival

Τις τελευταίες δεκαετίες το Bar Theatre έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Αθήνα. Με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και οι θεατές, η θεατρική ομάδα ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ και ο πολυχώρος ΣΤΑΒΛΟΣ δίνουν τη δυνατότητα σε ομάδες από όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους να μας παρουσιάσουν τα έργα τους. Στόχος και σκοπός του “A.B.T.F.” είναι η δημιουργία ενός μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος, στο οποίο θα συναντηθούν όλες οι εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και θα συνυπάρξουν με μια ταυτόχρονη δράση. Ο κύριος κορμός είναι οι 9 διαγωνιζόμενες θεατρικές παραστάσεις. Κάθε μέρα παρουσιάζονται δύο από αυτές.

2-18 Μαΐου, Δευτέρα , Πολυχώρος STAVLOS, Ηρακλειδών 10, Θησείο, Τηλ: 2103452502

7ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθήνας

Το 7ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου, στο Πάρκο Ηρώων (πρώην ενόπλων δυνάμεων) στον Ταύρο- Ρουφ, σε μια συμβολική επανάκτηση του δημόσιου χώρου. Και τις δύο ημέρες από τις 17.00: ανοιχτό εργαστήρι ινδικού τραγουδιού και χορευτικού διαλογισμού, έκθεση κανναβικών σκίτσων του Γ. Κωνσταντίνου canamo/ sin papeles, chai shop, food & flea market, vegi corner, ενημερωτικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, προβολές, συζήτηση, θεατρικά, visuals by Void Optical Art Laboratory και συναυλίες.

6,7 Μαΐου στο Πάρκο Ηρώων, Κωνσταντινουπόλεως & Πέτρου Ράλλη.

Design Lab

Η γιορτή του design και της αρχιτεκτονικής προσκαλεί το κοινό να ενημερωθεί για τις νέες προτάσεις σε καινοτόμα υλικά, έπιπλα και αντικείμενα design και να γνωρίσει πρωτοποριακούς Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούς. Το Design Festival, που θα φιλοξενηθεί στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης και θα έχει ελεύθερη είσοδο, φιλοδοξεί να διαδραματίσει επεξηγηματικό ρόλο και να φέρει το σύνολο των επισκεπτών σε επαφή με τις διάφορες μορφές του σύγχρονου design που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, μέσω ενός ιδιαίτερα παρουσιασμένου design χωριού. Την εικόνα αυτή θα συμπληρώνουν έργα διαφόρων καλλιτεχνών που θα βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο και θα απεικονίζουν στοιχεία της φύσης και του αστικού τοπίου φτιαγμένα με ιδιαίτερη φαντασία και δημιουργικότητα. Επίσης, το ιδιαίτερο Design Museum θα δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω ενός ξεχωριστού concept.

6-8 Μαΐου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 210 3461589

8ο Φεστιβάλ TangoGreece

Αυτό το Μάιο θα ξεχάσουμε για τα καλά τα βήματα του τσάμικου και κόκκινα τριαντάφυλλα θα πάρουν τη θέση του μαντιλιού του καλαματιανού. Το παθιάρικο παιδί από την Αργεντινή, το τάνγκο, έρχεται μεταξύ 8 και 15 Μαΐου στην Αθήνα, και μας παρασύρει στα βήματά του. Το χορευτικό φεστιβάλ ξεκινά στις 8 του μήνα στην αίθουσα "Άγγελος Σικελιανός" της Τεχνόπολης Αθηνών όπου και θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα χορού. Η δράση μεταφέρεται στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέμα το τάνγκο στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και το Tango 365. Συγχρόνως το Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης διοργανώνει και το 1ο Φεστιβάλ Χοροθεάτρου Τάνγκο "Chamuyo". Παράλληλες δράσεις που ολοκληρώνουν το πολυμορφικό και εφ' όλης της ύλης φεστιβάλ είναι η παράσταση "7+7" και η έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιούνται επίσης στους χώρους του ιδρύματος, καθώς και το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με τίτλο Los maestros de tango (13,14 Μαΐου) στο Θέατρο Badminton.

8 – 14 Μαΐου. Βρες περισσότερες πληροφορίες στο : www.tangoingreece.com

Art Athina

Χωρίς υπερβολές, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εικαστική κοινοπραξία της Αθήνας. 56 γκαλερί και 40 φορείς εκθέτουν τη δουλειά 300 καλλιτεχνών για 17η χρονιά, αυτή τη φορά στο Κλειστό Tae Kwon Do στο Φάληρο. Παράλληλα με την κύρια έκθεση θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στη Kunsthalle.

9-15 Μαΐου, εισιτήριο 5-10, Kλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Τae Kwon Do), Δέλτα Φαλήρου, Παλαιό Φάληρο, 210 8840600. http://www.art-athina.gr/wp/

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού | iefimerida.gr 2

Bob Theatre Festival

Νέες ομάδες, νέοι δημιουργοί δουλεύουν μεθοδικά, δουλεύουν ανεξάρτητα και ανεβάζουν πρωτότυπες παραστάσεις που, επιτέλους, απευθύνονται στον θεατή! Κάποιες από αυτές τις παραστάσεις κατορθώνουν να ξεχωρίσουν. Όλοι ξέρουμε την περίφημη «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, που όχι μόνο ξεχώρισε, αλλά άνοιξε και το δρόμο για τις ομάδες που ακολούθησαν. Κάποιες άλλες παραστάσεις όμως δεν είναι και τόσο τυχερές και χάνονται μέσα στην θεατρική υπερπροσφορά.

Έτσι λοιπόν ο Bob, στην προσπάθειά του να ξαναφέρει τους νέους στο θέατρο, έφτιαξε το 2008 αυτό το φεστιβάλ. Κάθε χρόνο τριγυρνάει στα θέατρα, ψάχνει να βρει τις παραστάσεις που (κατά τη γνώμη του πάντα) αξίζουν και τις συγκεντρώνει όλες μαζί, εδώ, σε μια επταήμερη θεατρική γιορτή.

Καλωσήρθατε λοιπόν κυρίες και κύριοι στο Bob Theatre Festival 2011. Παρακαλώ εμπιστευθείτε τον Bob και ακολουθήστε τον στις καλύτερες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών.

9-15 Μαΐου, είσοδος 8 - 12 ευρώ, Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Αθήνα (Κυψέλη), τηλ. 2108673945

Tsiri Microfestival 2011

Οι Τσιριτσάντσουλες αποχαιρετούν την άνοιξη και πριν βγουν στο δρόμο για τις καλοκαιρινές τους περιοδείες, σας προσκαλούν στο σινέ Φιλίπ για 7 μέρες ψυχαγωγίας με προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και συναυλίες.

12-18 Μαΐου, εισιτήριο: 5 και 10 ευρώ, Cine Φιλίπ,Θάσου 11, Πλατεία Αμερικής, Τηλ: 2108647444

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού | iefimerida.gr 3

5ο διεθνές συνέδριο δερματοστιξίας (Tattoo)

Σε μια γιορτή για τους λάτρεις της δερματοστιξίας, κορυφαίοι Έλληνες αλλά και ξένοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο έρχονται να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική πάνω στην πανάρχαια αυτή τέχνη επιδεικνύοντας τα σχέδιά τους, να ενημερώσουν τους επισκέπτες για ό,τι έχει να κάνει με ζητήματα tattoo όπως τεχνοτροπίες, χρωματισμοί, απαραίτητοι κανόνες υγιεινής κ.ά.

Η λέξη γιορτή που χρησιμοποιήθηκε όμως δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε ολόκληρη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται δρώμενα όπως Art Fusion όπου 5 καλλιτέχνες ζωγραφίζουν σε 5 καμβάδες και κάθε 3 λεπτά αλλάζουν θέση και συνεχίζουν, αλλάζοντας το σχέδιο του προηγούμενου καλλιτέχνη βάζοντας τη δική τους φαντασία… Body Painting Show, εκθέσεις σχεδίων με επιδείξεις και βράβευση των καλύτερων σχεδίων από αυτά, διαγωνισμοί καλύτερου tattoo ανά κατηγορία, Graffiti Show, Extreme Fashion Show, επίδειξη παραδοσιακών πολεμικών τεχνών με ξίφη και ξύλα και άλλα που σύντομα θα ανακοινωθούν.

13, 14 & 15 Μαΐου 2011. Γυάλινο Κτίριο – Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, Λεωφόρος Ποσειδώνος (ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley) www.athenstattooconvention.gr

Aaargh! Monsters in fashion

Τα τέρατα της μη κερδοσκοπικής ομάδας atopos ξεχύνονται στο Μουσείο Μπενάκη και απλώνουν με αυθάδεια την αρχοντιά τους, λίγους μήνες μετά την έκθεση του Shoboshobo στο κτίριο της Atopos στο Μεταξουργείο. Το ένδυμα και η γκροτέσκα του παράφραση δεσπόζει στην πρωτότυπη έκθεση που φιλοξενεί το Μουσείο της Πειραιώς. Εσύ φοβήθηκες καθόλου;

14 Μαΐου -31 Ιουλίου, Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου), 210 3453111.

10o Αφρικανικό Φεστιβάλ φαγητού και χειροτεχνιών

Ένα διήμερο φεστιβάλ γύρω από την κουλτούρα των αφρικανικών χωρών. Αφρικανική κουζίνα, παραδοσιακή μουσική και χορός, μπαζάρ με έργα λαϊκής τέχνης κ.ά.

14-15 Μαΐου, είσοδος 2 ευρώ. Μέσα στο χώρο της Αφρικανικής Πρεσβείας. τηλ. 2106178020

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού | iefimerida.gr 4

Blender Festival

Πώς μπορεί να χωρέσει τόσο ταλέντο μέσα σε ένα και αυτό χώρο δύσκολα μπορεί κανείς να απαντήσει. Τέσσερις μέρες τη βδομάδα, για πάνω από ένα μήνα, τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα της εναλλακτικής σκηνής της Αθήνας παίρνουν τις κιθάρες, τις κονσόλες, τις φυσαρμόνικες και τις αστραφτερές μουσικές εμπνεύσεις και δίνουν ραντεβού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στο φεστιβάλ μίξερ της άνοιξης μεταξύ άλλων οι Evripidis and his tragedies, The Jamming Funkers, Sugahspank! & Τhe Swing Shoes, Marietta Fafouti and the band, Lumiere Brother, The Burger Project, Γιώργη Χριστοδούλου, Penny and the Swinging Cats, Tango with Lions, Baby Guru θα δώσουν τα υλικά τους, για το πιο δροσιστικό μουσικό shake.

18 Μαΐου-25 Ιουνίου, Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418 550. www.mcf.gr

Ταινιόραμα

Το καθιερωμένο ραντεβού στο σινεμά Άστυ είναι και το αποχαιρετιστήριο των χειμερινών σινεμά. Στο διμηνιαίο αυτό φεστιβάλ που θα προβληθούν πάνω από 150 ταινίες του παγκόσμιου παλαιού και σύγχρονου κινηματογράφου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σπάνια διαμάντια της ama films, κλασικές καθώς και πολύ πρόσφατες κυκλοφορίες. Κάθε μέρα θα αντιστοιχεί σε μια θεματική με τρεις ταινίες, την οποία μπορεί κανείς να δει με ένα εισιτήριο. Από τις πραγματικά πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές του φεστιβάλ ξεχωρίζουμε το αφιέρωμα στον Βισκόντι, στον Μπουνιουέλ, στον Φελίνι και τον Τσαν Γουν Παρκ, τις ταινίες La Rabia, Ο θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του, Διάφανο Δέρμα, Κύματα Αγάπης και το Κάθε ψέμα κρύβει μια αλήθεια. Η προβολή αρχίζει.

19 Μαΐου – 13 Ιουλίου, κινηματογράφος «Άστυ», Κοραή 4, μετρό «Πανεπιστήμιο», 210 3833118

Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών - Athens Video Art Festival

Tα τελευταία έξι χρόνια το Video Art Festival έχει γαλουχήσει το αθηναϊκό κοινό στην κουλτούρα της video art. Το φεστιβάλ με την ευρεία γκάμα (Video Art, Video Installations, Installation Art, Animation, Digital Image, Performance Art, Web Art) και το φανατικό κοινό φέρνει τη τελευταία λέξη της avant garde στην Τεχνόπολη. Στο πλαίσιο του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστούν έργα από τις επτά επίσημες κατηγορίες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έντεκα από τα πιο αξιόλογα φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών από έξι χώρες της Ευρώπης καθώς και να έρθει σε επαφή με ένα από τα πιο ρηξικέλευθα καλλιτεχνικά ρεύματα, το FLUXUS, μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο «Fluxus is an attitude».

Υποστηρίζοντας το ρόλο και το χαρακτήρα του Athens Video Art Festival, αλλά κι αναγνωρίζοντας το έργο των σύγχρονων δημιουργών, το φετινό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με την ειδική κατηγορία «Believe the hype». Οι αίθουσες της Τεχνόπολης θα φιλοξενήσουν έργα όλων των κατηγοριών και καλλιτεχνών που ξεχώρισαν από την προηγούμενη διοργάνωση έως σήμερα, σε επιμέλεια της ομάδας παραγωγής του φεστιβάλ.

20-22 Μαΐου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 210 3461589.

2ο Athens Gypsy Jazz Fest Djangofest

Μετά την περσινή sold out επιτυχία, το φεστιβάλ επιστρέφει για δυο ανοιξιάτικες βραδιές γεμάτες Gypsy jazz ήχους την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου, στο Κύτταρο live, στην καρδιά της Αθήνας. To Djangofest συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα του swing ήχου του Django Reinhardt: γνωστά σχήματα που αποτέλεσαν τον πυρήνα της περσινής του έκδοσης, καθώς και νέες προσθήκες έκπληξη. Οι Diminuita, The Swing Shoes, Gadjo Dilo, Lerotika (Σύρος), Swingtime Quintet (Θεσσαλονίκη), Swing-Azoo, συναντούν τέσσερα νέα σχήματα: Γιάννης Λουκάτος quintet, Αντώνης Πριφτής quartet, Los Tre Swing και A Swingin’ Joke (Κέρκυρα), και ενώνουν τις δυνάμεις τους για το -καθιερωμένο πλέον- ανοιξιάτικο ραντεβού. Δύο βράδια γεμάτα χορό και μουσική, μια «γιορτή» αφιερωμένη στον Django Reinhardt και την gypsy jazz. Μεγάλος καλεσμένος για τη φετινή χρονιά ο Ολλανδός Lollo Meier με το σχήμα του, που θα συμπληρώσει το line up με εμφάνιση στο πρόγραμμα και των δυο ημερών!

20,21,22 Μαΐου, είσοδος 15 ευρώ, στο Κύτταρο live, ηπείρου 48 & Αχαρνών, τηλ.
210.822.4134

11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ ανοίγει την αυλαία του για να υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό. Μουσικά σχήματα από δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ουγγαρία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Δανία, Ισπανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ελλάδα, Τσεχία, Σουηδία, Λουξεμβούργο & Βέλγιο-κατά σειρά εμφάνισης-), αλλά και σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό της πόλης.Παράλληλα, φέτος για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ φιλοξενεί ένα μικρό αφιέρωμα στους ήχους της Balkan Jazz.

24-29 Μαΐου, είσοδος ελεύθερη, Τεχνόπολις Αθηνών, Πειραιώς 100, τηλ. 210 3461589

Γλυκιά Συμμορία (1983)

Αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη

Tο συνολικό έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, του πολυβραβευμένου κι ασυμβίβαστου Νίκου Νικολαΐδη, έργο που συγκινεί κάθε γενιά, από εκείνη «της πρώτης αμφισβήτησης και της φυγής» της δεκαετίας του ’50 ως τα νέα παιδιά του 21ου αιώνα, παρουσιάζεται σε επταήμερο σπονδυλωτό αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011. Το αφιέρωμα θ’ αναπτυχθεί σε τρεις διαφορετικούς άξονες: προβολές των ταινιών του δημιουργού, έκθεση ζωγραφικής με πρωτότυπα έργα επώνυμων καλλιτεχνών που εμπνέονται από το έργο του και συναυλία καλλιτεχνών και συγκροτημάτων με τραγούδια εμπνευσμένα από ή γραμμένα για τις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη.

26 Μαΐου με 1 Ιουνίου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, www.nikosnikolaidis.com, www.tainiothiki.gr

Outview Festival

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Outview Film Festival θα παρουσιάσει τις καλύτερες διεθνείς φεστιβαλικές ταινίες που έχουν προβληθεί σε όλα τα μεγάλα Gay & Lesbian Film Festival σε όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα από τις 27/5 – 3/6 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα - Μετρό Σύνταγμα) σε δύο αίθουσες προβολής και θα προβληθούν πάνω από 40 ταινίες.

27 Μαΐου -3 Ιουνίου, Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, 210 3634117.

Ιούνιος

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Για άλλη μία χρονιά το καλοκαιρινό ραντεβού έχει τις πιο καλόγουστες περγαμηνές και τον πιο εμπνευσμένο αέρα πρωτοπορίας και ανανέωσης. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προτείνει για άλλη μια χρονιά ένα πλούσιο πρόγραμμα που αξίζει να παρακολουθήσεις.

1 Ιουνίου – 6 Αυγούστου, τηλέφωνο :210 3272 000, http://www.greekfestival.gr/gr/

Rockwave Festival

Το ραντεβού είναι πλέον καθιερωμένο και για άλλη μια χρονιά δεν απογοητευτήκαμε καθόλου από το line up του μεγάλου τριημέρου της Μαλακάσας. Editors, Prodigy, Gogol Bordello, Kyuss Lives!, Therapy?, Cake, Monster Magnet ,Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Ψαραντώνης, Vassilikos και άλλοι πολλοί θα συμπληρώσουν το πικάντικο πρόγραμμα του Rockwave.

1,2,3 Ιουλίου, εισιτήριο από 12 έως 28 ευρώ, Terra Vibe Park, www.rockwavefestival.gr

Skateboard Art and Culture Festival

Για έκτη συνεχή χρονιά η μεγαλύτερη γιορτή της street culture στην Ελλάδα αναμένει τους skateboarders με τα αντικείμενα της λατρείας τους, δηλαδή τις σανίδες τους, που κατασκευάζονται από επτά φύλλα ξύλου (7 ply) και οι οποίες μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης μετά την εικαστική … επέμβαση καλλιτεχνών για την δημιουργία μοναδικών εκθεμάτων. Διαγωνισμοί και επιδείξεις skateboard σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, graffiti live performance, dj sets, συναυλίες, ειδικά προσκεκλημένοι από το εξωτερικό και μαθήματα skate για τους μικρούς φίλους του αθλήματος είναι τα βασικά δρώμενα του φεστιβάλ.

4,5 Ιουνίου, είσοδος ελεύθερη, Τεχνόπολις Αθηνών, Πειραιώς 100, τηλ. 210 3461589

Τα φεστιβάλ του καλοκαιριού | iefimerida.gr 8

Sonisphere Festival

Το φεστιβάλ Sonisphere φέρνει για δεύτερη χρονιά τον βαρύ ήχο, συμπυκνωμένο σε μια βραδιά-δυναμίτη. Οι ιππότες της metal, οι μυθικοί Iron Maiden, συναντούν στο stage του Τerra Vibe τους δαιμονισμένους Slipknot που στην προηγούμενη εμφάνισή τους στη χώρα μας είχαν αναστατώσει για τα καλά τους λάτρεις του σκληρού ήχου. Μαζί τους οι Mastodon, οι Gojira και οι Virus.

17 Ιουνίου, εισιτήρια: 59,65, 80,100 ευρώ, TerraVibe Park Αθήνα , http://www.terravibe.gr/

3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων

Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το «Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων» στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα των Γυμνασίων και Λυκείων της πρωτεύουσας με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να προβάλουν τις μουσικές τους ικανότητες και να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικόΤο Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με ανοιχτή συναυλία στην οποία λαμβάνουν μέρος 30 συγκροτήματα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως: επίδειξη breakdance, hip-hop dance, δεξιοτεχνίας με skate και ποδήλατα bmx (ακροβατικά με ποδήλατα και σκέιτμπορντ) σε ειδική ράμπα και video games.

19 Ιουνίου, Τεχνόπολις Αθηνών, Πειραιώς 100, τηλ. 210 3461589

Athens Fringe Festival

Είναι ένα grassroots συμμετοχικό πανηγύρι, ανοιχτό σε όλους ανεξαιρέτως τους καλλιτέχνες, που περιλαμβάνει κάθε μορφή κοινωνικής δράσης και τέχνης: μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά, λογοτεχνία, χειροτεχνία, κα. Είναι μια φιλόδοξη και πρωτοποριακή οργάνωση γεμάτη δημιουργικότητα και ενέργεια για αλλαγή καιΤο θέμα «A Smile in the Mind» πραγματεύεται την ευτυχία, και όλα αυτά, τα μικρά ή τα μεγάλα που κάνουν τον καθένα να διατηρεί το χαμόγελο, την ευτυχία και την ελπίδα, παρά τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες.

20-26 Ιουνίου, Τεχνόπολις Αθηνών, Πειραιώς 100, τηλ. 210 3461589

Ejekt Festival

Το Ejekt Festival, το μεγάλο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, για έβδομη συνεχή χρονιά, διατηρώντας ως άξονά του την ίδια συνταγή: να παρουσιάζει κορυφαία ονόματα της ποπ, ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής στην ίδια σκηνή, σε μια πραγματική γιορτή της μουσικής. Αυτή τη χρονιά με τη μαγευτική όσο και απροσάρμοστη Amy Winehouse. Μαζί της ο ηλεκτρονικάριος Moby και οι πολλά υποσχόμενοι The Vaccines.

22 Ιουνίου, εισιτήριο 50-55 ευρώ, Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου,, τηλ. 210-9611118 , www.detoxevents.gr

Ιούλιος

Schoolwave

Η διαλογή έγινε και 65 μαθητικές μπάντες από όλη την Ελλάδα έρχονται να καταλάβουν το φρενικά δονούμενο stage του Schoolwave. Μαθητές από όλη την Ελλάδα και απανταχού μουσικόφιλοι συρρέουν να πάρουν μια δυνατή γεύση από την πιο φρέσκια μουσική παραγωγή της χώρας!

8-10 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή. http://www.theschooligans.gr/site/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ