Ταινιόραμα μέχρι τελικής πτώσης - iefimerida.gr

Ταινιόραμα μέχρι τελικής πτώσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα όριά σου θα δοκιμάσει η εκλεκτική εταιρεία διανομής Ama Films, που γιορτάζοντας φέτος τα 20 χρόνια της, θα προβάλει 168 ταινίες στο καθιερωμένο της Ταινιόραμα, από τις 19 Μάη μέχρι τις 13 Ιούλη.

Τρεις διαφορετικές ταινίες την ημέρα, θα συνθέτουν τις ξεχωριστές θεματικές ενότητες που θα προβάλλονται στον κινηματογράφο Άστυ, με εννιαίο ημερίσιο εισιτήριο, ή κάρτα διαρκείας για όλη τη διάρκεια του Ταινιοράματος, το οποίο είναι φέτος αφιερωμένο στον Γιάννη Μπακογιαννόπουλο.

«Έναν σημαντικό άνθρωπο του ελληνικού σινεμά, που η πολιτιστική του προσφορά έχει ξεπεράσει τα όρια του κριτικού κινηματογράφου, και η προσωπικότητά του έχει αφήσει τη σφραγίδα της στη ντόπια κινηματογραφία έχοντας γαλουχήσει και σημαδέψει ολόκληρες γενιές απαιτητικών θεατών», θα τιμήσουν οι διοργανωτές, που άλλωστε είχαν συναντήσει τον κριτικό της κρατικής τηλεόρασης στα νιάτα του, ως δραστήριο μέλος της κινηματογραφικής λέσχης του Άστυ.

‘Εργα δημιουργών όπως ο Orson Welles, ο Atom Egoyan, ο Akira Kurosawa, ο Pedro Almodovar κι ο Park Chan-wook θα γεμίσουν το πρόγραμμα του κινηματογραφικού μαραθώνιου, που θα προβάλει φιλμικές ενότητες όπως το τρίπτυχο κορεάτικου κινηματογράφου της βραδιάς έναρξης, η βραδιά τρόμου την πρώτη Παρασκευή του Ιούνη, τα film noir της 22ης Ιουνίου, ο ερωτισμός της 11ης Ιουλίου και το αφιέρωμα στον Dario Argento που θα ρίξει την αυλαία στις 13 Ιούλη.

Τίτλοι όπως το κλασικό αμερικάνικο θρίλερ Baby Face Nelson (1957), το ντεμπούτο του Roman Polanski, Knife in the Water (1962), το κοινωνικό θρίλερ Assassin(s) (1997) του Mathieu Kassovitz, το αριστουργηματικό Old Boy (2003), το cult Dobermann (1997) του Jan Kounen, η σπαζοκεφαλιά του The Element of Crime (1984) του Lars von Trier, το φευγάτο Lost Highway (1997) του David Lynch και οι ακρότητες του Female Trouble (1974) του John Waters, θα προσφέρουν όχι μόνο βραδιές εξαιρετικού σινεμά, αλλά και μια χειροπιαστή αίσθηση του είδους του κινηματογράφου που υπηρετούν για δεκαετίες οι συντελεστές της Ama Films, και του φετινού Ταινιοράματος, που προδιαγράφεται ως το απόλυτο καλοκαιρινό σου ραντεβού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σινεμά φεστιβάλ Ταινιόραμα Άστυ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ