Θιβετιανοί μοναχοί αυτοπυρπολήθηκαν σε τουριστικό θέρετρο - iefimerida.gr

Θιβετιανοί μοναχοί αυτοπυρπολήθηκαν σε τουριστικό θέρετρο

Θιβετιανοί μοναχοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο νεαροί Θιβετιανοί μοναχοί αυτοπυρπολήθηκαν στη Λάσα, στο ναό Τζοχάνγκ, τόπο προσκυνήματος και γνωστό τουριστικό θέρετρο, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η αστυνομία έσβησε τη φωτιά μέσα σε δύο λεπτά αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για τον ένα μοναχό που «χάθηκε» μέσα στην φωτιά, ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ήταν η συνέχεια αντίστοιχων περιστατικών που έχουν σημειωθεί σε άλλες θιβετιανές περιοχές με στόχο την απόσχιση από την Κίνα» εξήγησε ο εκπρόσωπος των αρχών.

Τουλάχιστον 34 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί από τον Μάρτιο του 2011 διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό κατά της κυριαρχίας της Κίνας στο Θιβέτ και τουλάχιστον 24 από αυτούς βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μέσα στις πύρινες φλόγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ