Φρίντριχ: Βαρέλι δίχως πάτο η Ελλάδα - Η υπομονή μας εξαντλήθηκε - iefimerida.gr

Φρίντριχ: Βαρέλι δίχως πάτο η Ελλάδα - Η υπομονή μας εξαντλήθηκε

Φρίντριχ: Βαρέλι δίχως πάτο η Ελλάδα - Η υπομονή μας εξαντλήθηκε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H υπομονή της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, ενόψει των νέων εκλογών έχει αρχίσει να εξαντλείται σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Χανς - Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος, μάλιστα δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένοι να ρίξουν χρήματα σε «ένα βαρέλι δίχως πάτο».

Το μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung ανέφερε πως η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις προσπάθειες διάσωσης, χαίρεται που βοηθάει την Ελλάδα να ορθοποδήσει, αλλά αναμένει από την Αθήνα να τιμήσει τις συμφωνίες της.

Διευκρίνισε όμως πως η γερμανική κυβέρνηση «δεν έχει πρόθεση να ρίξει χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο». «Οποιοσδήποτε θέλει βοήθεια και αλληλεγγύη από μέρους μας πρέπει να δεχτεί ότι αναμένουμε από εκείνον σοβαρότητα και λογικότητα», συνέχισε.

Ο Φρίντριχ, ο οποίος και στο παρελθόν είχε καταφερθεί εναντίον της Ελλάδας, ήταν ο πρώτος Γερμανός υπουργός, ο οποίος το Φεβρουάριο που ζήτησε ανοιχτά η χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Τον ίδιο, πάντως, χαρακτηρισμό, δηλαδή «βαρέλι δίχως πάτο», είχε αποδώσει στην Ελλάδα το Φεβρουάριο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο ίδιο κλίμα, πάντως, κινούνται και οι δηλώσεις άλλων στελεχών της γερμανικής κυβέρνησης και γερμανικών τραπεζών, όπως για παράδειγμα του Γιούργκεν Φίτσεν, συν-διευθύνοντα συμβούλου της Deutsche Bank, ο οποίος και χαρακτήρισε την Ελλάδα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων «αποτυχημένο κράτος».

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που, κατά την κρίση μου, μπορούμε να αποκαλέσουμε αποτυχημένο κράτος. Είναι ένα διεφθαρμένο κράτος, η πολιτική της ηγεσία είναι διεφθαρμένη», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ