Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγγλική μουσική σκηνή, εκπληκτικές χορογραφίες, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις είναι μόλις μερικά απο τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε απόψε. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας :

ΧΟΡΟΣ

  • "[ΠΡΑΞΗ] 21 - MNEME", "NO END, THEN", "ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ"

Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων οι ομάδες ΠΡΟΣΧΗΜΑ, YELP danceco.,LEMURIUS, ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώνουν μια κοινή βραδιά στο θέατρο Χώρα στις 26, 27 & 28 Μαΐου. Η παράσταση ξεκινάει στο Σύνταγμα στις 7:30 μμ. όπου λεωφορείο θα παραλάβει τους θεατές για να τους μεταφέρει στο θέατρο Χώρα, ενώ ένας από τους χορογράφους με την ιδιότητα του "ξεναγού" θα σας καλωσορίσει και θα παρουσιάσει τα έργα που θα δείτε στη διαδρομή.
Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη).Τηλ. 210-8673945. Ωρα:20:00. Τ
ιμή εισιτηρίου: 15€ για όλη την βραδιά-συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με το λεωφορείο,
ή 10€ για κάθε ένα έργο.

ΘΕΑΤΡΟ

  • "ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ" ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΙΟΝΕΣΚΟ

Η θεατρική ομάδα του Φ.Ο.Υ. (Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού) "Πρόζα" παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, "Το Μάθημα". Παίζουν:Μάρκος Μηνάς, Λυδία Καινούργιου, Ελένη Κολέθρα.
Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού (Ανδρέα Λεντάκη, Αμισσού και Λεωφόρος Σμύρνης)
Τηλ. 2107625856. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο Κανονικό: 5€, Φοιτητικό: 3€

  • "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ" ΜΙΑ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΓΥΡΑ

Η ομάδα θεάτρου Βιομηχανική και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζουν στον Κινητήρα την περφόρμανς Άνθρωπος Χαμένος με την σκηνοθετική υπογραφή της Αντιγόνης Γύρα, στο πλαίσιο του πρότζεκτ Άνθρωπος Χαμένος -"Περί μισανθρωπίας", για τρία Σαββατοκύριακα 26-27/5, 2-3/6, 9-10/6 στις 19:15.

Μια αυθαίρετη συρραφή από τα λόγια του Αλσέστ (του Μισανθρώπου του Μολιέρου), η επικαιρότητα σε τίτλους, η φωνή της Καλή Καλό να μας θυμίζει από πού προήλθαμε, κι ένα χειρουργικό τραπέζι του 1910 που πάνω του έχουν γίνει εκατοντάδες τοκετοί, συνθέτουν την περφόρμανς που ερμηνεύει ως γυναίκα - Μισάνθρωπος η Αλίκη Αβδελοπούλου.
Κινητήρας STUDIO (Ερεχθείου 22) Τηλέφωνο: 210.9248 328. Ώρα: 19:15. Γενική είσοδος: 7€

ΠΡΟΒΟΛΕΣ-ΤΑΙΝΙΕΣ

  • BALLROOM DANCER

Η ταινία "Ballroom Dancer" έρχεται στην Αθήνα, για δύο μοναδικές παραστάσεις, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαίου, στο σινεμά Δαναός.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Slavik Kryklyvyy, κάνει την επανεμφάνιση του, με τη νέα ντάμα και σύντροφό του, Anna Melnikova, μία επιστροφή που αποδεικνύεται πολύ πιο επώδυνη απ' ότι περίμενε.
Δαναός (Λεωφόρος Κηφισίας 109) Τηλέφωνο: 210 6922655. Ώρα: 16:00. Εισιτήριο 8,50€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΖΩΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ "ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ Κ. ΛΑΡΣΕΝ;"

Ξέρεις τι είναι ένας ζωάνθρωπος; Κι ένα ψυχαντικείμενο; Ξέρεις ποιος είναι ο κ. Λάρσεν; Τον έχεις δει ποτέ; Με τη βοήθεια της συγγραφέως παιδικών κι εφηβικών βιβλίων Αιτάνα Καρράσκο θα μάθετε τι είναι ο εικονογράφος και πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο.
Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας (Μητροπόλεως 23) Τηλ. 2103634117. Ώρα: 11:30.
Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"

Η ομαδική εικαστική δράση «Ένα Σάββατο στην Αθήνα» αποτελεί μια ελεύθερη πλατφόρμα εικαστικού διαλόγου με την ομάδα «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που οραματίστηκε και ξεκίνησε πριν λίγους μήνες ο Νίκος Βατόπουλος, με την επιθυμία επανασύνδεσης, εμψύχωσης και κατοίκησης του κέντρου της Αθήνας, μια πόλη «εκτάκτου ανάγκης» που εξακολουθεί να προσφέρει στους επίμονους περιπατητές της. Αντίστοιχα, με αφορμή την έκθεση η ομάδα «κάθε Σάββατο στην Αθήνα» έχει οργανώσει δύο δράσεις προσφοράς για την πόλη: Η πρώτη αφορά τον καθαρισμό από τα γκράφιτι της βάσης του Νομισματικού Μουσείου στην οδό Πανεπιστημίου και θα πραγματοποιηθεί με την επίβλεψη του τομέα συντήρησης του Νομισματικού Μουσείου. Η δεύτερη αφορά στη φύτευση τεσσάρων νερατζιών στην Πλατεία Δεξαμενής, σε κοντινή ακτίνα στην Gallery Genesis, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Για τις ανάγκες των δύο δράσεων, θα συγκεντρώνονται χρήματα στον χώρο της έκθεσης. Η δράση «Ένα Σάββατο στην Αθήνα», που θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενθαρρύνοντας τη στροφή του βλέμματός μας στην πόλη, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Γκαλερί Genesis με τη φιλική συμμετοχή του διευθυντή της Γιώργου Τζάνερη από το Σάββατο 26 Μαΐου και έως το Σάββατο 16 Ιουνίου.
Gallery Genesis (Χάρητος 35) Τηλ. 2117100566
Σάββατο: 11:30 με 15:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ LIVE

Το θέατρο Επί Κολωνώ φιλοξενεί στη Σκηνή Φουαγιέ την περίοδο της φετινής άνοιξης, καλλιτέχνες από τον μουσικό και θεατρικό χώρο σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα: το U-TURN. Θάνος Ανεστόπουλος Live στο Επί Κολωνώ & ταυτόχρονη έκθεση ζωγραφικής του ίδιου με τίτλο: Remember your Mortality

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων) μαζί με τον Μανώλη Αγγελάκη και τον Στάθη Ιωάννου σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live το Σάββατο 26 Μαΐου λίγο μετά την πολυαναμενόμενη πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά «ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ».

Το μπαρ του θεάτρου και η αυλή λειτουργούν τις ημέρες των εκδηλώσεων από το απόγευμα (μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης) έως αργά το βράδυ.
Θέατρο Επί Κολωνώ - Φουαγιέ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν) Τηλ. 210 5138067
Σάββατο 26 Μαΐου. Ώρα: 22:00. Εισιτήριο: 10€.

  • BLEND PRES. JOHN DIGWEED

Ο Digweed κατάγεται απ' την Αγγλία αλλά έχει μπει στην παγκόσμια σκηνή εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Η λίστα από δικές του επιτυχίες είναι τεράστια και μιλάει από μόνη της δείχνοντας την ιστορία του στο χώρο της dance μουσικής. Σημεία αναφοράς θα μπορούσαν να είναι το πρώτο καθαρό DJ mix compilation ("Renaissance" το οποίο έγινε με τον DJ Sasha), το ότι έγινε ο πρώτος Βρετανός DJ που ήταν οικοδεσπότης στο κλαμπ Twilo της Νέας Υόρκης καθώς και τα τραγούδια remix του Danny Tenaglia, Underworld και New Order. O Digweed είναι πραγματικός DJ.
Πίστα καρτ - Άγιος Κοσμάς (Λεωφόρος Ποσειδώνος) Τηλ. 2109851182. Ώρα: 23:30. Γενική είσοδος: 20€ (χωρίς ποτό).

  • THE SPECIALIST - SPECIAL DELIVERY

Μερικά από τα πιο hot ονόματα της Ελληνικής hip hop σκηνής θα εμφανιστούν στο Κύτταρο, με πολλές εκπλήξεις, με συμμετοχές που δε θα έχουμε ξανακούσει ζωντανά.
Κύτταρο Live (Ηπείρου & Αχαρνών) Τηλ. 210 8224134. Ώρα: 19:30
Εισιτήριο 12€ + cd.

  • "MR AND MRS DISCOBBOLOS"

Ο Κύριος και η Κυρία Δισκοβόλου αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν σε έναν τοίχο. Ψηλό ή χαμηλό, δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Απολαμβάνουν το τσάι τους με όλα τα παρελκόμενα, ρεμβάζοντας υπό τον ήχο του Μπισκοβούβαλου και της Τρίχειας Νυφωδίου. Ο ξαφνικός τρόμος που τους πιάνει μήπως γκρεμοτσακιστούν, τους οδηγεί στην απόφαση να μην κουνηθούν ούτε ρούπι από το δικό τους τοίχο. Χρόνια και χρόνια μετά, γερασμένοι, αλλοτριωμένοι, εξουθενωμένοι από την παραμονή, ο Κύριος και η Κυρία Δισκοβόλου, μαζί με τα δώδεκα παιδιά τους, αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους ανατινάζοντας τον τοίχο. Το σατιρικό ποίημα του Βικτωριανού λογοτέχνη Edward Lear, καυστικό και παιγνιώδες όπως όλα του τα έργα, παίζει με τις λέξεις και τα σχήματα, γεννά καινούρια νοήματα.

Ο Αμερικανός συνθέτης PeterWestergaard(1931), εκπρόσωπος της σειραϊκης μουσικής σχολής, υπηρετεί το δημιουργικό παράλογο του Lear σκαρώνοντας αντεστραμμένα μουσικά θέματα, αναδεικνύοντας και παραλλάσσοντας τις συμμετρίες του έργου.
Knot Gallery (Μιχαλακοπούλου 206 και Πύρρου).
Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 12€.

  • ATHINA & THE ACOUSTIC BABIES LIVE

H Αθηνά Ρούτση μαζί με τα "acoustic babies" ερμηνεύουν τραγούδια αγαπημένα. Ένα πρόγραμμα γεμάτο απρόσμενες ερμηνείες, από τη δική της επιτυχημένη εκτέλεση στο "Χειροκρότημα" της Δήμητρας Γαλάνη στα πορτογαλικά "Esse Olhar" αλλά και τραγούδια αγαπημένα από τους Radiohead, τον Μιχάλη Δέλτα, την Amy Winehouse, τους Oi Va Voi, την PJ Harvey, τους Portishead, τον David Bowie, τον Γιάννη Αγγελάκα, τους Killers, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τους Raining Pleasure... and the melody goes on! Μαζί της ο Σπύρος Τυρέας στην κιθάρα και η Γιούλη Δανιγγέλη στο ακορντεόν και το μεταλλόφωνο.
Cafe Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78) Τηλ. 210 7560102. Ώρα: 22:30.
Εισιτήρια 10€ (με μπύρα/κρασί).

  • ΜΑΡΘΑ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΤΡΙΟ

Το σχήμα δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2010 από την Μάρθα Μαυροειδή (ηλεκτρική λάφτα, σάζι, φωνή), τον Γιώργο Βεντουρή (κοντραμπάσο) και τον Γιάννη Αγγελόπουλο (τύμπανα). Παίζουν δικές τους συνθέσεις που συνδυάζουν στοιχεία από τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων με σύγχρονη αρμονία και αυτοσχεδιασμό. Δρόμος με Δέντρα (Σερβίων 8 2ος Όροφος). Ώρα: 21:30.
Εισιτήριο 10€

  • URBAN SOUNDSCAPES / 2

Θα ακουστούν ηλεκτροακουστικά έργα των John Cage, Alvin Lucier, Luc Ferrari, Pierre Henri, Bernard Pernagiani, Luigi Nono, Henri Pousseur κ.ά
About (Μιαούλη 18) Τηλ. 2103314480. Ώρα: 20:00.
Εισιτήριο 4€. / Φοιτητές, κάρτα ανεργίας, πολύτεκνοι: είσοδος ελεύθερη

  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Εθνικό Ωδείο για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει συναυλία με Έλληνες Συνθέτες σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης. Το Quarteto Εγχόρδων ''L'anima'' θα ερμηνεύσει έργα των: Αντωνίου Θ., Αργυρού Α., Κουμεντάκη Γ., Παπαδόπουλου Α., Τραυλού Μ. και Τσελίκα Α.
Δημοτικός Πολυχώρος "Γαλαξίας" (Δευτέρας Μαΐου, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης). Ώρα: 20:30.
Είσοδος ελεύθερη.

  • "ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ" ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΥΙΛΙΑΜΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ

Το Σάββατο 26 Μαΐου στις 9.00μμ στην art gallery café, «Τα καλύτερα μας χρόνια» Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλλι σε μια αξέχαστη μουσική περιπλάνηση στο επίκαιρο παρελθόν και το ποιοτικό παρόν του Ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου.
Art gallery café (Ιπποκράτους 1 και Γαληνού) Τηλ. 210 8958866. Ώρα: 21:00.
Εισιτήρια 10€.

  • EPICA LIVE

Το σχήμα αποκάλυψη του συμφωνικού metal, η Ολλανδική μουσική «ταχεία» με την frontwoman-έμβλημα Simone Simons επιστρέφει στην Ελλάδα. Στις 26 Μαΐου στο Gagarin, οι Seduce The Heaven και οι Skeptical Minds θα εγκαινιάσουν την μουσική πανδαισία που θα ακολουθήσει.
Gagarin 205 (Λιοσίων 205). Ώρα: 19:30
Εισιτήριο 25€.

  • ΔΙΟΝΥΣΟΣ & ΑΡΙΑΔΝΗ: "ΕΙΜΑΙ Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΣΟΥ..."

Η μουσική του Joseph Haydn για κουαρτέτο εγχόρδων αρχίζει να ξετυλίγει τον μίτο, αναζητώντας την αρμονία και την πληρότητα. Στην καντάτα «Arianna a Naxos» η Αριάδνη ξυπνά στη Νάξο, όπου εξομολογείται τον απόλυτο έρωτά της για τον Θησέα. Όταν ανακαλύπτει την εγκατάλειψή της και την προδοσία της εξιδανικευμένης αγάπης της, αναρωτιέται αν θα μπορούσε κάποιος να την παρηγορήσει. Στον «Θρήνο της Αριάδνης» του Friedrich Nietzsche ο μύθος ξεδιπλώνεται. Η Αριάδνη θρηνεί και ο Διόνυσος δίνει τη λύση.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109)
Τηλ. 2130178000. Ώρα: 20:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

  • "ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΥΡΙΚΑ" ΤΡΙΑ ΕΓΧΟΡΔΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ: ΑΜΑΛΙΑ ΤΑΤΣΗ

Η Αμαλία Τάτση είναι μια νέα και φρέσκια παρουσία στο χώρο του τραγουδιού που θα παρουσιάσει μια παράσταση με επιλογές από τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών σε αρμονική συνύπαρξη με στοιχεία από την αμερικάνικη τζαζ και την ελληνική παράδοση, για τρία έγχορδα και φωνή.
Χώρος Τέχνης "Eliart" (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 127) Τηλ. 2103477677. Ώρα: 23:00.
Είσοδος 10 ευρώ (με κρασί μπύρα).

  • ΑΣΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ - ΤHEO GOUTSIDIS

Ο Αστέρης Παπασταματάκης (hammond) και ο Μιχάλης Καπηλίδης (drums) μετά από μακροχρόνια συνεργασία συναντούν τον Theo Goutsidi (guitar) και φτιάχνουν ένα jazz trio που παίζει originals και διασκευές με μια πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση που παρά τον λίγο χρόνο ύπαρξής τους έχουν δημιουργήσει έναν ισχυρό πυρήνα φανατικών φίλων. H Μαρίνα Σάττι συμπληρώνει και απογειώνει την ομάδα...
Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17) Τηλ. 210 9213360. Ωρα:22:30.
Γενική Είσοδος (χωρίς ποτό): 15€. Φοιτητικό: 10€

  • JAZZMATAZZ LIVE

Η μουσική βόμβα του αδιαπραγμάτευτου swing-jazz που ακούει στο όνομα JazzMatazz, προσγειώνεται στο Floral για ένα ακόμη λαϊκό jazz show!
Floral - Books + Coffee (Θεμιστοκλέους 80) Τηλ. 2103800070. Ώρα: 22:00.
Εισιτήριο 3€.

  • GLOBAL BATTLE OF THE BANDS

Το Global battle of the bands (GBOB) είναι η πρώτη και μεγαλύτερη, ανεξάρτητη διαδικτυακή κοινότητα για εκείνους που τους αρέσει να ακούνε ή να παίζουν μουσική ζωντανά. Στους κόλπους της κοινότητας φιλοξενείται το μοναδικό παγκόσμιο και επίσης ανεξάρτητο, "battle of the bands» – μουσικό πρωτάθλημα του πλανήτη μας. 30 χώρες και από τις 5 ηπείρους του κόσμου συμμετέχουν στο GBOB 2012, καθεμία με το δικό της εθνικό πρωτάθλημα. Ο νικητής κάθε χώρας προκρίνεται απευθείας στον Παγκόσμιο Τελικό με έπαθλο τον τίτλο της Νέας Καλύτερης Μουσικής Μπάντας στον Κόσμο και βραβεία συνολικής αξίας100.000$. Δεκαπέντε μουσικά συγκροτήματα έχουν περάσει στον Μεγάλο Τελικό του ελληνικού GBOB μέσα από 4 προκριματικούς γύρους που έγιναν όλο τον χειμώνα (Ιανουάριος – Απρίλιος).
Fuzz (Πατριάρχου Ιωακείμ 1) Τηλ. 2103450817. Ώρα: 21:30.
Εισιτήρια 12€.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ