«Τραπεζάκια έξω» βγάζει ο Δήμος Αθηναίων σε Ομόνοια και Βικτώρια - iefimerida.gr

«Τραπεζάκια έξω» βγάζει ο Δήμος Αθηναίων σε Ομόνοια και Βικτώρια

«Τραπεζάκια έξω» βγάζει ο Δήμος Αθηναίων σε Ομόνοια και Βικτώρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε κύριο μέλημα και σκοπό την επιστροφή των Ελλήνων πολιτών και κατά συνέπεια της ζωτικότητας στο κέντρο της Αθήνας, ο Δήμος Αθηναίων σε κοινή προσπάθεια με επιχειρήσεις του κέντρου, ξεκίνησε σειρά από κοινές δράσεις των οποίων τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, όπως η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις ιστορικές πλατείες της πόλης.

Στην ατζέντα του πρώτου δήμου της χώρας, περιλαμβάνονται δράσεις:

για την αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων -περισσότερα από 100 στην Αθήνα-

ανακαίνιση και αξιοποίηση των λεγόμενων «νεοκλασικών-διατηρητέων» από μία λίστα με 2.653 που βρίσκονται στην Αθήνα και

ένα από τα πιο άμεσα μέτρα, η χορήγηση άδειας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή, εστιατόρια, καφετέριες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα σε δύο από τις πιο μαστιζόμενες πλατείες της πόλης, την Πλατεία Ομονοίας και την Πλατεία Βικτώριας.

Συγκεκριμένα για τη δράση «τραπεζάκια έξω» οι μέχρι πρότινος διοικητικές αγκυλώσεις λόγω προστασίας της ιστορικότητας της περιοχής, ανήκουν πια στο παρελθόν και μέχρις στιγμή τέσσερις καφετέριες στην Πλατεία Βικτωρίας έχουν πάρει σχετική άδεια.

Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της ιστορικής καφετέριας ΝΕΟΝ στην Πλατεία Ομονοίας, η οποία αν και ανακαινίστηκε πριν τρία χρόνια, έκλεισε σχεδόν αμέσως.

Ο Δήμος Αθηναίων, μαζί με επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής, ελπίζουν πως οι παραπάνω δράσεις θα μειώσουν την εγκληματικότητα και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση της εμπορικής κίνησης του δοκιμαζόμενου ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ