Μπέμπε Γκρίλο: Ο ευρωπαϊκός νότος να θεσπίσει ένα ασθενές ευρώ - iefimerida.gr

Μπέμπε Γκρίλο: Ο ευρωπαϊκός νότος να θεσπίσει ένα ασθενές ευρώ

Μπέμπε Γκρίλο: Ελλαδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα «ασθενές» ευρώ της Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας προτείνει να κυκλοφορήσει ο ιταλός ηθοποιός και επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο κ.Γκρίλο ανέφερε ακόμη πως «η Μέρκελ μπορεί να κρατήσει το Μάρκο. Η Ευρώπη ήταν μια ωραιότατη ιδέα των διαφόρων Ντελόρ και Μπράντ, αλλά το σχέδιο απέτυχε, διότι συναντήθηκαν οικονομίες πολύ διαφορετικές, με ένα νόμισμα που δεν έπρεπε να είναι ενιαίο».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «οι χώρες της νότιας Ευρώπης έχασαν ήδη το 30% οικονομικής τους ισχύος, από τότε που εντάχθηκαν στο Ευρώ».

Ο Γκρίλο για το κύμα αυτοκτονιών στην Ιταλία

«Είναι απαράδεκτο, κάθε ημέρα να πέφτουν από τις ταράτσες, διότι δεν έχουν δουλειά και έχουν χρέη προς το δημόσιο. Kανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω, μόνος. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί άμεσα ένα δίκτυο αλληλεγγύης».

Για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, ο ιδρυτής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», που σύμφωνα με τα γκάλοπ «πείθει» το 18,5% των Ιταλών, πιστεύει ότι «το όνομά του δεν σημαίνει πια τίποτα».

«Ενώ έμοιαζε αιώνιος, τώρα, ο Μπερλουσκόνι θυμίζει προϊστορία. Δεν βάφεται πια, και δείχνει σαν τον ηλικιωμένο θείο του Καβαλιέρε», καταλήγει ο Γκρίλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ