Βροχή πέφτουν οι αγωγές για τις υπερεκτιμημένες μετοχές του Facebook - iefimerida.gr

Βροχή πέφτουν οι αγωγές για τις υπερεκτιμημένες μετοχές του Facebook

Βροχή πέφτουν οι αγωγές για τις υπερεκτιμημένες μετοχές του Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ομαδικές αγωγές κατά των υπευθύνων του Facebook και κατά των διοικήσεων των τριών «ανάδοχων» τραπεζών, κατέθεσαν επενδυτές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με την αποτυχημένη εισαγωγή της μετοχής στις χρηματιστηριακές συναλλαγές θίχτηκαν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των JPMorgan Chase, Morgan Stanley και Goldman Sachs είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία ότι «λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση ενημέρωσαν, με καταχρηστικό τρόπο, μόνον μεγαλομετόχους, αλλά όχι το ευρύ κοινό» ότι, «η πορεία της μετοχής δεν θα είναι πολύ καλή, όπως προεξοφλείται από τους ίδιους σε μια πρώτη χρονική φάση».

Το δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης «Ρόμπινς, Γκέλερ, Ρούντμαν και Ντόουντ» ενημέρωσε με τη σειρά του ότι στη βάση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας κατατέθηκε, ήδη, ομαδική αγωγή ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της νότιας Νέας Υόρκης, «για λογαριασμό επενδυτών που αγόρασαν τη μετοχή στην αρχική τιμή της».

Αλλη ομαδική αγωγή κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο «Λίεφ, Καμπρέιζερ, Χέιμαν, Μπερνστάιν» για μια άλλη ομάδα επενδυτών για τους ίδιους λόγους.

Στις αγωγές που κατατέθηκαν κατηγορούνται οι υπεύθυνοι του Facebook και οι διοικήσεις των τραπεζών για το γεγονός ότι «αμέλησαν να δώσουν στη δημοσιότητα 'καίρια στοιχεία' για τις δραστηριότητες, και την προοπτική» της ομώνυμης εταιρείας.

Τέλος, τρίτη ομαδική αγωγή, για λογαριασμό άλλης ομάδας επενδυτών, κατατέθηκε ήδη από χθες Τρίτη από το δικηγορικό γραφείο του Λος Αντζελες, «Γκλάνσι, Μπίνκοου, Γκόλντμπεργκ».

Στην τελευταία, στηλιτεύεται ο «υπερβολικά επικοινωνιακός τρόπος με τον οποίο προτάθηκε το συγκεκριμένο επενδυτικό προϊόν». Την αγωγή αυτή, που τιτλοφορείται «Λαζάρ εναντίον Facebook», κατέθεσαν επενδυτές που αγόρασαν τη μετοχή μέχρι και χθες Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η τιμή της μετοχής του Facebook αντέστρεψε την πτωτική τάση της στη διάρκεια της τέταρτης συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης η μετοχή του Facebook έφθασε τα 32,32 δολάρια δηλαδή έχει συγκριτικά με το προηγούμενο κλείσιμό της άνοδο 4,25%.

Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης η αρχική τιμή προσφοράς ήταν τα 38 δολάρια. Χθες στο κλείσιμο, παρά τις υποστηρικτικές παρεμβάσεις των τριών «ανάδοχων» τραπεζών της μετοχής, για ένα τριήμερο, αυτή έκλεισε με συνολική απώλεια 18,42% - σε σχέση με την αρχική τιμή προσφοράς των 38 δολαρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ