Mπαρόζο: Η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα - iefimerida.gr

Mπαρόζο: Η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα

Mπαρόζο: Η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαβεβαίωση ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ε.Ε., μετέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο στον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιον ζήτησε να ενημερωθεί για το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τoν κ. Μπαρόζο ότι η Ελλάδα οδεύει στις εκλογές σε ήρεμο κλίμα και παράλληλα τον ενημέρωσε για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης.

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε, επίσης, στον επικεφαλής της Κομισιόν ότι η Αθήνα συμφωνεί στην ανάγκη να εκδοθούν ομόλογα έργων, καθώς και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Ακόμη, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αποδέσμευση των πόρων για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων μέσω του ειδικού μηχανισμού επιμερισμού κινδύνου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά με 6,5 δισ. ευρώ από το ισχύον πακέτο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ