Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσική Τζαζ, Μουσεία, εκθέσεις σε γκαλερί, διαλέξεις, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας :

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ

Το ετήσιο ραντεβού με την τζαζ μουσική δίνει και φέτος το αθηναϊκό κοινό στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων για το 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, που διοργανώνει, από σήμερα έως και τις 27 Μαΐου 2012. Οι φίλοι της τζαζ και οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό της πόλης. Στην «Τεχνόπολις», Πειραιώς 100, Γκάζι Ημερομηνία 23, 24, 25, 26 και 27 Μαΐου 2012.
Ώρα έναρξης 21.00
Πληροφορίες Τηλ.: 2103475518, www.technopolis-athens.com

ΘΕΑΤΡΟ

  • Αναφορά σε μια Ακαδημία του Φραντς Κάφκα

Ένας πίθηκος που κατόρθωσε και έγινε άνθρωπος, στέκεται μπροστά μας και μας εξιστορεί την δύσκολη προσπάθειά του «που όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ πριν πάνω στη γη». Πρόκειται για την ιστορία μιας βίαιης, ηθελημένης ενσωμάτωσης στον ανθρώπινο πολιτισμό. Αιχμάλωτος στο στενό κλουβί του πάνω σ' ένα ατμόπλοιο, αναζητά διακαώς μια διέξοδο και την βρίσκει στο θλιμμένο βλέμμα των ανθρώπων. Αφιέρωμα Φραντς Κάφκα - Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη συγγραφή της «Μεταμόρφωσης» Αναφορά σε μια Ακαδημία του Φ. Κάφκα σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη & ερμηνεία της Αντιγόνης Ρήγα. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τηλ.: 210-3418550. Εισιτήρια 7 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • «Δεν μασάμε 2012 φιλιά» με τον Σταμάτη Κραουνάκη

Η απάντηση του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρα Σπείρα στην ελληνική πραγματικότητα παρουσιάζεται στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τραγούδια, σκετς, χιούμορ, τόλμη, διαμαρτυρία είναι τα υλικά της παράστασης, που δε «μασάει» να εκτεθεί, να διαμαρτυρηθεί και να σατιρίσει μέσα από αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη (τα περισσότερα σε μουσική του ίδιου και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου) αλλά και σατιρικές μετασκευές γνωστών τραγουδιών, πικρή σάτιρα και, βέβαια, αυτοσχεδιαστικό οίστρο.
Γενική είσοδος: 14 ευρώ, νεανικό (έως 26 ετών): 10 ευρώ, κάτοχοι Persona Κάρτα: 10 ευρώ.
Στον Ελληνικό Κόσμο - Αίθριο , Πειραιώς 254, Ταύρος Τηλ.: 212 2540300, http://www.theatron254.gr/

  • «Ορχήστρα των Χρωμάτων» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σε έργα Charles Ives («The Unanswered Question»), Dmitri Shostakovich (Κοντσέρτο για πιάνο, αρ. 1, έργο 35) και Kurt Weill (Συμφωνία, αρ. 2). Σολίστ ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109

Τηλ.: 2109005800. Τετ. 23/5, 8.30 μ.μ.. Γενικλή Είσοδος: 28, 18, 15 ευρώ. Μειωμένο: 15, 10. ευρώ

  •  Οι Happy Dog Project στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τους Happy Dog Project, στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσική 'Ανοιξη στο Half Note» σήμερα Τετάρτη 23/05 στις 22:30.

Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000. Ξεκίνησαν επηρεασμένοι από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown.
Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς, Τετάρτη 23/05 στις 22:30
Τιμές εισιτηρίων (χωρίς ποτό): 15Euro, φοιτητικό 10Euro
www.halfnote.gr προπώληση εισιτηρίων στο 210 9213310

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Μουσείο Μπενάκη: Παρουσίαση του έργου της Νεφέλης Κονταρίνη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο της Νεφέλης Κονταρίνη με αφορμή την ολοκλήρωση ενός μνημείου πεσόντων, το οποίο στήθηκε στην πλατεία του Τυρού Αρκαδίας.Για το έργο της θα μιλήσει η ιστορικός τέχνης Μαίρη Μιχαηλίδη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτήριο, Βασιλίσσης Σοφίας και Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, Αθήνα, ώρα: 19.30 Πληροφορίες www.benaki.gr

  • «Το Μονοπάτι είναι Μακρύ, Απροσδόκητο, Μαγευτικό» στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Με τίτλο «Το Μονοπάτι είναι Μακρύ, Απροσδόκητο, Μαγευτικό», η καλλιτέχνιδα Μαρίνα Καρέλλα παρουσιάζει τη νέα της έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Έργα που στο σύνολό τους είναι, είτε αποσπασματικά είτε συνθέτουν τη δική τους ιστορία, αποπνέοντας με αυτό τον τρόπο μια αίσθηση μυστηρίου και παροτρύνοντας τον θεατή να μην παγιδευτεί σε μια ερμηνεία αλλά να περιπλανηθεί ελεύθερα σε δικούς του κόσμους.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα Τηλ.: 210 3608278

ΔΙΑΛΕΞΗ

  • 'Αννα Μπέμιχ: Διάλεξη για τη μουσικοθεραπεία στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» συνεχίζει τον κύκλο διαλέξεων με θέμα «Εισαγωγή στη μουσικοθεραπεία» με την ομιλία της κυρίας 'Αννας Μπέχιμ «Μουσικοθεραπεία στην ειδική αγωγή». Ο φετινός, 14ος κύκλος διαλέξεων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» είναι αφιερωμένος στην Μουσικοθεραπεία, και έχει τον τίτλο Εισαγωγή στη Μουσικοθεραπεία.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Διδασκαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα. Ώρα 19.00-21.00 Είσοδος ελεύθερη (με δελτία εισόδου) - Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της Αίθουσας Διδασκαλίας συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση.
www.mmb.org.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

  • Famelab

Ήρθε η ώρα του τελικού για το διαγωνισμό επιστήμης της επικοινωνίας που διοργανώνει το British Council. Οι υποψήφιοι θα έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά για να παρουσιάσουν ένα θέμα διασκεδαστικό, πρωτότυπο και επιστημονικά τεκμηριωμένο.
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Παγκράτι
Τηλ.: 2107273700, 6.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Η ζωγραφική αμφισβήτηση της εξουσίας

Η λογοτεχνία, η ζωγραφική, ο κινηματογράφος, το θέατρο, η μουσική μπορούν να λειτουργούν και ως κώδικες ερμηνείας της πολιτικής; Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Αν.-Ι. Μεταξάς δοκιμάζει μια πλάγια θεώρηση της πολιτικής ζωής.
Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.
Τηλ.: 2107282333, 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 5.30 μ.μ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • 12 έργα του σύγχρονου ισπανικού θεάτρου

Ο Καταλανός θεατρικός συγγραφέας Ζ.-Μ. Μπενέτ ι Ζουρνέτ, οι εκδόσεις 'Απαρσις και το Teatro Pasion παρουσιάζουν την έκδοση των 12 έργων του ισπανικού θεάτρου που ανέβηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ 5 o'clock Tea-tro, στο Θέατρο Altera Pars.
Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Τηλ.: 2103634117, 7.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ