Ελλάδα και Κύπρος προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision ! [βίντεο] - iefimerida.gr

Ελλάδα και Κύπρος προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision ! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελευθερία Ελευθερίου εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αλλά και η Ηβη Αδάμου εκ μέρους της Κύπρου εξασφάλισαν στον Α΄ημιτελικό το εισιτήριο για τον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, ο οποίος θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, 26η Μαΐου, στις 22:00 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Μαζί με την κύπρια εκπρόσωπο της Ελλάδας, η οποία ερμηνεύει το τραγούδι «Aphrodisiac» και τη νεαρή ερμηνεύτρια Ηβη Αδάμου που συμμετείχε στο διαγωνισμό με το τραγούδι «La La Love», προκρίθηκαν άλλες οκτώ χώρες: η Αλβανία, η Δανία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Μολδαβία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Ρωσία.

Στον Β΄ημιτελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου συμμετέχουν, κατά σειρά εμφάνισης οι:Σερβία, ΠΓΔΜ, Ολλανδία, Μάλτα, Λευκορωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Σουηδία, Γεωργία, Τουρκία, Εσθονία, Σλοβακία, Νορβηγία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Λιθουανία.

Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 26ης Μαΐου.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας οι «big five» δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.

Για τους δύο ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της.

Στον πρώτο ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50.

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.

Οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον δεύτερο ημιτελικό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ