Bloomberg: Ο Τσίπρας είναι ή επικίνδυνος ή κυνικός - iefimerida.gr

Bloomberg: Ο Τσίπρας είναι ή επικίνδυνος ή κυνικός

Bloomberg: Ο Τσίπρας είναι ή επικίνδυνος ή κυνικός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση εναντίον του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και το ειδησειογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αποδίδοντάς του χαρακτηρισμούς όπως «επικίνδυνος», «κυνικός», «συγκρουσιακός» και «δημαγωγός».

Συγκεκριμένα το ειδησειογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι εξαπατά τον ελληνικό λαό, όταν ισχυρίζεται ότι μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο, χωρίς, παράλληλα να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας.

«Εάν οι ψηφοφόροι τους πιστέψουν και αποσπάσει ποσοστό που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει τις απειλές του, τότε η χώρα του, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία θα βιώνουν για πολλά χρόνια τις συνέπειες αυτής της απόφασης» γράφει το άρθρο.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι οι δανειστές της Ελλάδας μπλοφάρουν όταν απειλούν πως θα διακόψουν τη βοήθεια. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, γνωρίζουν ότι μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συμπαρασύρει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία και έτσι δεν θα το διακινδυνεύουν».

«Σκεφτείτε, όμως» συνεχίζει το δημοσίευμα προειδοποιώντας για το τι θα συμβεί «εάν όντως πιστεύει αυτά που λέει τότε είναι διατεθειμένος να τζογάρει σε μία παρτίδα πόκερ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το μέλλον της Ελλάδας και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου [...]». «Σε αυτήν την περίπτωση είναι επικίνδυνος».

«Αν, όμως» λέει λίγο παρακάτω το Bloomberg «δεν πιστεύει αυτά που λέει και γνωρίζει ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλειφθεί, τότε θέτει σε κίνδυνο τη χώρα του απλά και μόνο για να κερδίσει δύναμη. Στην περίπτωση αυτή είναι κυνικός»

«Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν τι ψηφίζουν στις 17 Ιουνίου. Και πρέπει να ξέρουν ότι αυτά που λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του είναι ψέματα» καταλήγει το άρθρο.

Στο ίδιο κλίμα και η Deutsche Welle η οποία επικαλείται δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung το οποιο χαρακτηρίζει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως μοιραίες για την Ελλάδα. «Σε περίπτωση που ο Τσίπρας υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, καταγγείλει και ακυρώσει όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπαδήμου, τότε η Ευρωζώνη δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει την καταβολή των δόσεων» σημειώνει ο σχολιαστής της.

«Διότι αν δεν το κάνει, τότε θα έδινε την εντύπωση ότι είναι εκβιάσιμη. Γιατί άλλωστε να εφαρμόζουν προγράμματα λιτότητας άλλα κράτη, όταν ένας τριαντάχρονος στην Αθήνα μπορεί να γονατίζει ολόκληρη την Ευρωζώνη;(...) Όμως ο νεαρός Τσίπρας δεν έχει κερδίσει τις εκλογές ακόμη. Κι αν τα μέχρι τώρα κυβερνητικά κόμματα όπως και τα μικρά νεοφιλελεύθερα θέλουν να ακόμη μια ευκαιρία, θα πρέπει να κινητοποιήσουν αυτούς που δεν ψήφισαν και θα πρέπει να πουν στους ψηφοφόρους ότι αυτή τη φορά οι εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ».

Στο ίδιο κλίμα και η γερμανική έκδοση των Financial Times. «Το συμφωνηθέν αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας για τη δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Αλλά όλα αυτά τα αγνοεί ο αριστερός δημαγωγός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις εκλογές. Δεν απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά η χρεοκοπημένη πολιτική του σχεδίου διάσωσης, δήλωσε ο 37χρονος αριστερός ηγέτης. Μ' αυτή τη συγκρουσιακή πορεία του ο Τσίπρας διακινδυνεύει τη χαοτική χρεοκοπία της χώρας του» .

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τονίζει: «Σε μυστικές συναντήσεις εμπειρογνώμονες της γερμανικής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την αποχώρηση της μεσογειακή χώρας από την Ευρωζώνη» σημειώνει ο σχολιαστής της.

«Στους κυβερνητικούς κύκλους», συνεχίζει, «η έξοδος παρομοιάζεται με πτώση από ψηλό κτίριο. Πριν από δύο χρόνια θα ισοδυναμούσε με θανατηφόρα πτώση από δεκαώροφο κτήριο, πέρυσι από πενταώροφο, σήμερα από διώροφο αλλά μόνο με κατάγματα. Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο Β για την επιστροφή της χώρας στη δραχμή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ